Album van de week 28: Rumahoy – Time II: Party
Gillian Missinne

Teleurgesteld door het nieuwe album van Alestorm, maar kan je niet genoeg krijgen van pirate metal? Nog nadorst van je rumkater maar toch alweer zin in een feest? Zoek niet verder, want hier is Rumahoy met zijn nieuwste telg. Frontman Captain Yarrface ken je al van het nummer Tortuga van dat Alestorm-album.

Om even de elephant in the room uit de weg te werken: ik zal niet beweren dat dit een muzikaaltechnisch hoogstandje is zoals andere albums dat wel waren. Ook op vocaal vlak is het goed, maar niet super. Het geheel is echter veel meer dan de som der delen.

Rumahoy gaat hier volledig voor de absurde pirate-vibe die Alestorm enkele jaren geleden definieerde. Zij hebben het echter geperfectioneerd en vormen met hun aanstekelijke keytar- en accordiondeuntjes echte oorwurmen, die door hun komische absurditeit een glimlach toveren op iedereen die het leven niet te serieus neemt. Het feit dat ze zichzelf totaal niet serieus nemen, draagt enkel bij aan de ongedwongenheid die puur plezier uitlokt. Zelf hebben ze gigantisch veel plezier gehad tijdens de opnames van dit album en dat is zo overduidelijk dat het écht oprecht aanstekelijk is. De belediging aan Belgisch bier in The Beer from my Town is better than yours neem ik er graag bij. Op twee laatste nummer 1000 years of dust is overigens perfect toepasselijk als je West-Vlaming bent.

Dit is wat het album van Alestorm had moeten zijn, op vlak van plezier en ongedwongenheid. Rumahoy zal hun fakkel niet meteen overnemen, maar hiermee zouden ze toch de eerstgenoemde band moeten wakker schudden. A new challenger appears!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

Geen concerten

september

04sepallday05Prognosis Festival 2020Effenaar - Eindhoven - NL

11sep(sep 11)17:0012(sep 12)23:30DURBUY ROCK FESTIVAL 2020BOMAL-SUR-OURTHE (DURBUY)

12sep12:00BELGIAN BLAST FESTIVAL 2020OC DE COORENAAR - DESSELGEM

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

Share This
X