Album van de week 28: Rumahoy – Time II: Party
Gillian Missinne

Teleurgesteld door het nieuwe album van Alestorm, maar kan je niet genoeg krijgen van pirate metal? Nog nadorst van je rumkater maar toch alweer zin in een feest? Zoek niet verder, want hier is Rumahoy met zijn nieuwste telg. Frontman Captain Yarrface ken je al van het nummer Tortuga van dat Alestorm-album.

Om even de elephant in the room uit de weg te werken: ik zal niet beweren dat dit een muzikaaltechnisch hoogstandje is zoals andere albums dat wel waren. Ook op vocaal vlak is het goed, maar niet super. Het geheel is echter veel meer dan de som der delen.

Rumahoy gaat hier volledig voor de absurde pirate-vibe die Alestorm enkele jaren geleden definieerde. Zij hebben het echter geperfectioneerd en vormen met hun aanstekelijke keytar- en accordiondeuntjes echte oorwurmen, die door hun komische absurditeit een glimlach toveren op iedereen die het leven niet te serieus neemt. Het feit dat ze zichzelf totaal niet serieus nemen, draagt enkel bij aan de ongedwongenheid die puur plezier uitlokt. Zelf hebben ze gigantisch veel plezier gehad tijdens de opnames van dit album en dat is zo overduidelijk dat het écht oprecht aanstekelijk is. De belediging aan Belgisch bier in The Beer from my Town is better than yours neem ik er graag bij. Op twee laatste nummer 1000 years of dust is overigens perfect toepasselijk als je West-Vlaming bent.

Dit is wat het album van Alestorm had moeten zijn, op vlak van plezier en ongedwongenheid. Rumahoy zal hun fakkel niet meteen overnemen, maar hiermee zouden ze toch de eerstgenoemde band moeten wakker schudden. A new challenger appears!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

december

05dec12:00HERTALS ROCK CITY 2020DE DREEF - VORSELAAR

05dec12:00TROYFEST 2020CLUB DE B - TORHOUT

11dec(dec 11)15:0012(dec 12)23:59EINDHOVEN METAL MEETING 2020EFFENAAR - EINDHOVEN - NEDERLAND

12dec21:00MAIDEN UNITED + POWERIZED @ DE PIT - TERNEUZEN - NEDERLANDPowerslave European Tour 2020

januari

09jan15:30METALWORKS BATTLESINT-PIETERSZAAL - KUURNE

15jan(jan 15)14:0016(jan 16)23:30DAMNED SOUL FEST IVLE CONFLUENT - DURBUY

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

Loading
Share This
X