Poltergeist - Feather Of Truth
Label: Massacre Records
74
Ashley Bickx

Van ene Fabian Cancellara werd vaak gezegd dat zijn uurwerk gelijk liep aan dat van een Zwitsers kwaliteitsmerk. De manier waarop ‘Der Fabian’ zijn tijdritten afhaspelde, was dan ook vaak een waar lust voor het oog. Dat men in Zwitserland wel houdt van een portie oerdegelijke ‘Gründlichkeit’ wisten we al langer dan vandaag. Ook Poltergeist staat al jaar en dag garant voor een portie (power)thrash waar de liefhebbers aardig weg mee kunnen. Op 3 juli langstleden verscheen met Feather Of Truth het vijfde wapenfeit en dat via Massacre Records. Of het Zwitsere uurwerk onverschrokken blijft voort denderen, kom je hier te weten.

Poltergeist geniet binnen de underground een zekere cultstatus, want het verleden van deze band is er eentje van ups en downs, waarbij de instrumenten meer dan eens aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen werden. Het onkruid kruipt gelukkig waar het niet gaan kan en dit tot groot jolijt van de pure liefhebbers. Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten, want anderzijds kan men daar tegenover stellen dat het grotere publiek bijlange nog niet vertrouwd is met het geluid van dit gezelschap. De heren van Poltergeist laten het gelukkig niet aan hun hart komen en serveren ons met deze Feather Of Truth een aardig stukje muziek.

Degelijkheid is ook hier het codewoord. Verwacht daarom ook geen innovatieve, exploratieve nieuwigheidjes, want dan kom je bedrogen uit. Poltergeist zweert trouw bij het meer klassieke geluid van enerzijds het oude Metallica, maar zet daar anderzijds een portie meer traditionele heavy, zelfs power metal tegenover, waardoor het muzikale geheel agressief genoeg klinkt, maar toch in zekere zin als vrij toegankelijk te bestempelen valt.

 

Het laatste wat we willen, is Poltergeist oneer aandoen, want deze Zwitsers blijven metal uitademen van bij de eerste tot de allerlaatste noot. De nummers luisteren stuk voor stuk lekker weg en lenen zich perfect tot een portie ouderwets headbangen, waarbij voornamelijk Time At Hand, Megalomanic en The Godz Of The Seven Rays nummers zijn waarbij de mosterd direct blijft kleven. Dat het niet altijd even serieus hoeft te zijn, bewijst de band met het aanstekelijke Saturday Night’s Alright For Rocking, een nummer dat zowaar gekenmerkt wordt door een zekere Motörhead-feel, maar dan een ‘feel’ op speed.

Feather Of Truth is een meer dan genietbaar album, waarbij de Zwitsere Grundlichkeit centraal staat. Oerdegelijk, maar toch net dat tikkeltje te weinig om gewag te kunnen maken van een echt topalbum. Het kaf dient nu eenmaal van het koren gescheiden te worden. Komt daar nog eens bij dat onze standaarden anno 2020 – Corona of geen Corona – flink de hoogte ingeschoten zijn na al het lekkers dat we de laatste maanden op muzikaal gebied voorgeschoteld gekregen hebben. Desalniettemin warm aanbevolen voor al wie thrash en speed metal wel kan smaken.

Tracklist:

 1. Time At Hand
 2. Saturday Night’s Allright For Rockin’
 3. Feather Of Truth
 4. The Attention Trap
 5. Phantom Army
 6. The Godz Of The Seven Rays
 7. The Culling
 8. Megalomanic
 9. Ambush
 10. Thin Blue Line
 11. Unholy Presence
 12. Notion

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X