Ashley Bickx

Het zal je als band maar overkomen: zo ontieglijk lang uitkijken naar de release van het allereerste wapenfeit om dan finaal te moeten constateren dat deze heuglijke gebeurtenis finaal grotendeels in het water komt te vallen door een of ander hardnekkig virus dat onze aardbol al meerdere maanden in zijn greep houdt. Gelukkig lieten de heren van Draemora het niet al te veel aan hun hart komen en mag diezelfde geteisterde aardbol op 26 juni kennis maken met de debuut-ep van dit uit Seattle afkomstige gezelschap. Een ep die het levenslicht zal zien via Ultra Nast Records.

Draemora zag pas officieel het levenslicht eind 2019. Desalniettemin lagen de eerste muzikale composities vrij snel op tafel, maar dienden de concrete plannen on hold gezet te worden door datzelfde hardnekkige virus. Voor even althans, want als werken als enige ‘bezigheid’ niet verboden wordt, mag het produceren en opnemen van muziek ook gewoon doorgaan!

Met awakening schotelt Draemora ons vijf songs voor, die algemeen beschouwd kunnen worden als een extremere variant van progressieve death metal. Het kind moet een naam hebben, want naast progressieve death metal valt er nog heel wat meer te ontdekken. Zo zijn deze heren niet vies van een portie djent en ontwaren we tijdens het afsluitende nummer Legion Of Scum zowaar zelfs lichte thrashinvloeden.

 

Qua muzikale invalshoeken steekt Draemora dan ook niet al haar eieren in een en hetzelfde mandje. Een slimme zet, want op deze manier kunnen deze heren alle opties openhouden en kunnen ze, mede op basis van de reacties van het grote publiek, bepalen in welke richting ze het best tot hun recht komen. Dat Draemora heel wat in haar mars heeft, mag wel duidelijk zijn: zo is opener Home een redelijk indrukwekkend staaltje progressieve death metal, waarbij djent ook een redelijk groot aandeel heeft. Reckoning is daarentegen dan weer een loodzware, rechttoe-rechtaan knaller van een song, waarbij de band zelfs flirt met het deathcoregenre. Van een binnenkomer gesproken!

Enkel wat de cleane vocalen betreft, is er naar mijn bescheiden mening nog wat werk aan de winkel. Dead Inside is dan ook, mede gelet op het grote aanwezigheid van deze cleane vocalen, het nummer dat mij het minst wist te overtuigen.

De conclusie is evenwel vrij eenvoudig: wie houdt van een portie extreme progressieve, agressieve, melodische death metal zal zich zeker niet mispakken aan Draemora. Awakening is een sterke debuut ep, waarmee deze piepjonge band heel wat indruk weet te maken op ondergetekende. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat er ondertussen al naarstig gewerkt zou worden aan het officiële langspeeldebuut. Hopelijk moeten we niet te lang meer wachten, want deze Awakening smaakt naar meer!

 

Tracklist:

  1. Home
  2. Dead Inside
  3. Guilt
  4. Reckoning
  5. Legion Of Scum

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X