Album van de week 22: Vandenberg – 2020
Gillian Missinne

Ondanks dat ik een kind van de jaren negentig ben, liggen de jaren 80 op muzikaal vlak mij nauw aan het hart. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik een fan ben van de bekendste Nederlandse gitarist. Helaas werd ik diep teleurgesteld door de stopzetting van Vandenberg’s Moonkings eind vorig jaar. Toen ik echter hoorde dat het ten voordele was van de heropstart van Vandenberg, kon ik allen maar gelukkig zijn. De vierde telg werd afgelopen vrijdag, na meer dan drie decennia, losgelaten op de wereld.

Maar liefst 35 jaar hebben we erop moeten wachten, maar hij is er dan! de opvolger van Alibi. Na de meer bluesrock gerichte albums van Moonkings is dit weer een lekkere eighties classic. Met ex-Rainbow zanger Ronnie Romero is het niet verwonderend dat de vocals wel een trek mee hebben van die andere Ronnie, Dio.

Het album zelf is een perfecte afwisseling van goeie ouwe hardrock en AOR, maar ook iets ingetogener nummers. Hieronder rekenen we ook de nieuwe versie van de hit Burning Heart uit 1982. Zowel beginnen als openen doen ze met een knaller van formaat, met respectievelijk Shadows of the Night en Skyfall.

Je kan moeilijk van een comeback spreken aangezien meneer Vandenberg nooit echt is weggeweest, maar toch zou ik dit durven bestempelen als comeback van het jaar. Zijn 66-jaige leeftijd laat alleszins nog geen sporen na op zijn virtuositeit!

Mijn collega Hughes heeft er enkele dagen geleden ook al en review over gemaakt. Voor een ietwat uitgebreidere kijk op het album moet je hier zijn.

Tracklist:

1. Shadows Of The Night
2. Freight Train
3. Hell and High Water
4. Let It Rain
5. Ride Like The Wind
6. Shout
7. Shitstorm
8. Light Up The Sky
9. Burning Heart – 2020
10. Skyfall

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X