Album van de week: Old Corpse Road – On Ghastly Shores Lays the Wreckage of Our Lore
Gillian Missinne

Alweer 20 weken! Een mijlpaal voor ‘het Album van de Week’. Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ kies ik Old Corpse Road‘s nieuwe album, On Ghastly Shores Lays the Wreckage of Our Lore. Een hele mondvol, die ook meteen de complexiteit van dit album beschrijft.  De atmosferische black en folk metal die deze zes compagnons uit het noordoosten van Engeland brengen is op sommige momenten keihard en gaat door merg en been, terwijl hun zachtere stukken bijna meditatief zijn. Hun nummers zijn overigens allemaal gebaseerd op oude Britse folklore.

De vijf leden noemen zich The Dreamer, The Watcher, The Seer, The Bearer, The Wanderer en The Revenant (een ander woord voor iemand die terugkeert uit de dood). Hun onheilspellende namen zijn dan ook een perfecte match voor de atmosferische black/folk metal die zij brengen. Van de bijna volledig instrumentale openings- en tevens title track, tot het achtste en laatste nummer Waterlore, word je om de oren geslagen met keiharde allesverscheurende black metal, maar ook met zijdezachte folk. De exponent hiervan is het twintig minuten durende koppel opeenvolgende nummers Black Ship en Sea Fire.

Dit album is een no-brainer voor fans van black metal en de zwaardere kant van folk metal. Dit album bevat elementen van grootheden als Borknagar, Hecate, Enthroned, Wolves in the Throne Room en  Mysticum. Het neemt je mee in een onverschrokken wereld en naar een hel waarbij zelfs eeuwig moeten luisteren naar Karen Damen in het VTM-programma Liefde voor Muziek bij verbleekt. Naast album van de week is ook dit album een serieuze kanshebber voor op z’n minst een plaats in de top 10 van albums van het jaar.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2020FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X