The Shrieks - Ode To Joe
Label : Independent
78
Vanpevenaeyge Carly

 [smart_review]

The Shrieks, een rock ‘n’ rollband uit de Big Apple. Is dit wonderbaarlijk, nee, er zijn in New York wel honderd van deze bands die ergens voortbouwen op de basis die gelegd is door groepen als de Ramones, The Stooges, Grand Funk Railroad en vooral The Rolling Stones.

Ware het niet dat deze band een interessante voorgeschiedenis heeft. De uit Venezuela afkomstige Luis Accorsi stichtte in 1977 Janz Kappela, misschien wel de eerste punkband in Venezuela. Na wat omzwervingen belande hij in New York alwaar hij kunsthandelaar werd en zich amuseerde met bands als Manslaughter en Cracked Latin. In 2014 richtte hij The Flux Machine op waarmee hij definitief de richting van de rock ‘n’ roll koos. Na een paar jaar veranderde ze van naam naar The Shrieks, waarmee ze met dit album al aan hun derde langspeler toezijn. Na Chaos Road uit 2017 en Toxygen uit 2019 is er nu Ode To Joe.

Het is een groots en ambitieuze plaat geworden dat alles in vraag stelt en de gepaste antwoorden zoekt. Zoals het nummer Notre Dame is Burning, een rustig nummer over de brand in deze Parijse kathedraal en het staren in de afgrond. Of neem de titeltrack Ode To Joe, gebaseerd op een echt verhaal van een vriend van de band die verzorger was in een ziekenhuis en al overleden is. Heel toepasselijk in deze donkere tijden. De teksten van deze nochtans vrolijke bende zijn evenwel nogal zwartgallig, een enorm contrast met de Rolling Stones-achtige muziek die ze produceren. Afsluiter Legs laat ons eindelijk even het krijsen (shriek) horen wat je van deze band toch wel zou verwachten, afgaande op hun groepsnaam.

The Shrieks is een rockband die de energieke sound van New York in zich opneemt en zich via zijn muziek presenteert aan een zo breed mogelijk publiek. Een mooie afwisseling tussen rustiger nummer en de meer steviger tracks. Als je je wilt verdiepen in een rock ‘n’ rollfeestje, dan is deze band iets voor jou.

Tracklist :

 1. T Rex
 2. Lie To Me
 3. Whistleblower
 4. Notre Dame Is Burning
 5. Ode To Joe
 6. Give Love
 7. Mirror Mirror
 8. The Climb
 9. Let Me Go
 10. Love Or Lust
 11. Collision
 12. Super Cryptonite
 13. Legs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X