Turmino Kätilöt: Global Warning
Label: Nuclear Blast
75
Hughes Vanhoucke

Hoe je de naam van deze band exact uitspreekt, weet ik niet goed, maar Turmion Kätilöt uit Finland is een nieuw lid van de Nuclear Blast-familie. Ruim twee weken geleden bracht deze industrial metal band op het einde van wat de Paasvakantie moest zijn een eerste album uit met als titel Global Warning. Voer voor industrial metal fans!

 [smart_review]

De corona-pandemie gooit ook roet in het eten van dit sextet die de zomer lang festivals ging afhaspelen doorheen Europa om vervolgens een uitgebreide tour in eigen land aan te vatten. Finaal zouden ze het jaar afsluiten als voorprogramma voor Nightwish. Als Nightwish die band meeneemt op tour moet er toch wat inzitten.

Er hangt een zweem van mysterie over deze band waarvan de namen van de leden luiden als MC Raaka Pee of Bobby Undertaker. Als de namen en cover geheimzinnig zijn wat dan gedacht van hun niet gecensureerde videoclip die ze uitbrachten op Pornhub. Allemaal goede reclame als je het mij vraagt, Frankies Goes To Hollywood’s eerste single, Relax, werd gecensureerd door de BBC, een paar weken later stond die op #1 in de Britse charts en werd het een wereldhit. Zo’n vaart gaat het wel niet lopen met Turmion Kätilöt.

Global Warning is al het negende album van de band, één waarop de bandleden heel trots zijn na een carrière die tegen de twintig jaar aanleunt. Het album steekt van wal met de derde single van het album waarvan twee videoclips bestaan, een ongecensureerde en een gecensureerde versie die je terugvindt op YouTube en behoorlijk crazy is. Het techno-industrial Kaitu geeft meteen een visitekaartje af van wat je mag verwachten van dit album. Bekijk de videoclip zeker eens, een video die uitgebracht werd op goede vrijdag en beter kan bekeken worden zonder gevoelige kids in de buurt.

Alle 13 techno-industrial nummers op het album zijn opgenomen in het Fins met uitzondering van het allerlaatste dat een Spaanstalige titel heeft, Mosquito A La Carte (To Be Continued 5) en dus ook een aantal woorden in het Spaans.

Het aanbod op dit album is industrial in de vorm van Rammstein maar heeft een stuk meer techno invloeden of op zijn minst elektronische invloeden met hier en daar wat extreme metal, nu en dan hoor je wat Samael invloeden.

Benader dit album niet als een prog album waarbij je in je luie sofa gaat zitten met een sigaar en een lekkere cognac, dit is een heel ander genre die je met een korrel zout moet nemen. Je gaat het wel begrijpen na het bekijken van de laatste video van de band. Zonder zin voor humor moet je niet aan deze plaat beginnen, draag je geen paardenbril en is techno-industrial iets voor jou dan kan het wel een leuke plaat worden in je huiskamer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X