Mark My Way - Thin The Herd
Label: Dust And Bones Records
80
Bjorn Wielockx

[smart_review]

Binnen de hardcorescène is H8000 een begrip. Het is een overkoepelend geheel voor al de (metal)hardcorebands uit West-Vlaanderen. Cultbands uit de H8000-scène zijn Liar, Congress en Nations On Fire. Maar ook de jongere garde zegt maar al te graag deel uit te maken van deze scène. Zo is er Mark My Way, welke me drie jaar terug aangenaam wist te verrassen met zijn ep’tje The Big Game. “The Big Game” is nu echt daar, want enkele dagen terug bracht de band zijn eerste volwaardige langspeler Thin The Herd op de markt. Lag deze eerste plaat in het verlengde van de eerder uitgebrachte werkstukken, of had de band geopteerd om een totaal nieuwe formule te hanteren?

Het ligt zeker in het verlengde van de eerder uitgebrachte werkstukjes. Gelukkig heeft de band er niet voor gekozen om een klakkeloze kopie uit te brengen van het uitstekende The Big Game. Enkele weken terug brachten de mannen van Ieper Spread Too Thin op de markt, welke tevens deze debuutplaat op gang mag trekken. Het werd toen al duidelijk dat ze willen evolueren in het geen wat ze brengen. De jongens zijn mannen geworden, en dat hoor je aan het eindresultaat. De rapstukken, welke in het verleden nadrukkelijk aanwezig waren, fungeren nu eerder op de achtergrond. Ze werden vervangen door meer gierende gitaarlijnen en een wel zeer typerende vocal. Zeer uitzonderlijk grijpt de band terug naar zijn gekende sound, maar grotendeels teert de band op de nieuwe formule.

Een keuze die ik alleen maar kan toejuichen. Hip-hop en hardcore, er zijn maar weinig bands die er in slagen om hiermee een origineel geheel te creëren. Nog steeds heeft de band een “swaggy”-sound, maar het klinkt allemaal wat strakker/professioneler. Ook op The Big Game was het duidelijk dat de band niet wou geassocieerd worden met namen als Deez Nuts en Attila. Die associatie is totaal verdwenen, best kan je het geheel vergelijken met een cocktail van Zweedse cultact Raised Fist en de Amerikaanse furie van Morning Again. Het levert een unieke verfrissende sound op, eentje die je doet hunkeren naar een liveshow.

Een voorstelling van dit pareltje zal nog even op zich laten wachten. Wanneer deze miserie allemaal achter de rug zal zijn weet niemand. Normaal werd deze plaat vorig weekend voorgesteld in de Vortn Vis van Ieper. Deze werd geannuleerd waarna het optreden op het magische Ieperfest de volgende feesthalte werd. Nu ook deze albumvoorstelling in het water is gevallen, heeft de band besloten om te wachten met het aankondigen van een nieuwe datum. Hierdoor worden de platen al online aangeboden, en de verkoop hiervan loopt als een trein. Verschillende items zijn nu al uitverkocht, er snel bi jzijn is dus de boodschap. Klik hier om naar de webshop te gaan van Mark My Way.

Het feit dat de mannen uit Ieper een nieuwe succesformule hebben bedacht, wil niet zeggen dat Thin The Herd geen logisch vervolg is op The Big Game. Nog steeds staat Mark My Way garant voor stevige hardcore die maar al te graag buiten de lijntjes kleurt. Het is een knallend debuut geworden, welke Mark My Way een toekomst geeft met zeer breed perspectief.

Tracklist:

  1. Spread Too Thin
  2. Justification
  3. Higher Walls
  4. Overlooked
  5. Vae Victis
  6. Perdition
  7. At The Gates
  8. Nothing But Sacrifice
  9. Regicide
  10. Flux

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X