Benighted - Obscene Repressed coverart 2020
Benighted - Obscene Repressed
Label: Season Of Mist
65
Bart Van Gestel

[smart_review]

Deathgrind is een genre dat niet al te serieus mag worden genomen, tenminste wat de beleving er van betreft. Denk daarbij aan een fleurige excentrieke bende voor de bühne, barstend van de energie en uitgerust met wc-borstels, preistengels en andere parafernalia aanverwant aan het genre. Toch durft er al eens een boeiende werkstuk komen bovendrijven in deze poel des verderfs. Het nieuwe Obscene Repressed van Benighted is daar een ‘levend’ voorbeeld van.

Onze zuiderburen van Benighted zitten niet bepaald stil. In goed twintig jaar brachten ze negen full albums uit. Hun vorige, Necrobreed, dateert uit 2018. Obscene Repressed is uit sinds 10 april, prima op tijd dus.

Muzikaal brengt Benighted een amalgaam van alle cliché’s uit het genre. Diepe grunts met hier en daar een welgemikte pigsqueal of ‘breeee’ doet zijn werk. Deze rottigheid wordt uit de strot geëxtrudeerd door ‘zanger’ Julien Truchan. Voor de rest wordt er een razendsnel ritme aangegeven door drummer Kévin Paradis en bassist Pierre Arnoux. Gitaartandem DalleDesgardins zorgen voor ondersteunende brute riffs. Hier zit een lekkere groove in, die wordt gehandhaafd over de ganse lengte van Obscene Repressed. De band mocht ook rekenen op een paar cameo’s: Jamey Jasta (Hatebreed) horen we duidelijk in Implore The Negative. Ook Sebastian Grihm (Cytotoxin) en Karsten Jäger (Disbelief) doen hun duit in het zakje in respectievelijk The Starving Beast en Mom, I Love You The Wrong Way.

Benighted 2020

Benighted, met de kettingzaag in de aanslag.

Het verhaal, verweven in de songs, draait om de kleine Michael. Hij trekt ten strijde tegen demonen in zijn hoofd. Dit ten behoeve van het onopgeloste Oedipuscomplex waar de jongen aan lijdt. Sommige songtitels worden daarmee rechtstreeks verklaard.

Obscene Repressed teert hoofdzakelijk op bekwaamheid. We horen een band die het genre prima beheerst. Daarnaast doen ze wel hun uiterste best om het geheel boeiend te houden met frisse ideeën. Men is hier  evenwel niet altijd even goed in geslaagd. Toch mogen we de band of dit album hierop niet afrekenen. Daarnaast mogen we volgens mij ook stellen dat Benighted het eerder moet hebben van de live-ervaring. Al bij al leuk voer voor de liefhebbers van het deathgrind genre.

Tracklist:

 1. Obscene Repressed
 2. Nails
 3. Brutus
 4. The Starving Beast
 5. Smoke Through The Skull
 6. Implore The Negative
 7. Muzzle
 8. Casual Piece Of Meat
 9. Scarecrow
 10. Mom, I Love You The Wrong Way
 11. Undivided Dismemberment
 12. Bound To Facial Plague

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X