Lucifer - III
Label : Century Media Records
75
Vanpevenaeyge Carly

[smart_review]

Het Duitse Lucifer stelt zijn derde album voor met de zeer originele titel Lucifer III. Wat perfect in de lijn ligt van Lucifer I en Lucifer II. Na een heleboel wissels van bandleden en een verhuis naar Stockholm zou de huidige bezetting de goede zijn en voor het eeuwig duren. We zullen zien. De verhuis naar Stockholm heeft ook te maken met het feit dat frontvrouw Johanna Sadonis en de Zweedse drummer Nicke Platow Andersson (The Hellacopters, Entombed) tegenwoordig een koppel zijn en het album in zijn studio, The Honk Palace, werd opgenomen.

Deze derde plaat borduurt een beetje verder waar nummer twee geëindigd was en zoals we gewoon zijn van Lucifer terug met invloeden van heavy metal uit de jaren ’70. Hun adoratie voor bands als Black Sabbath, Deep Purple, Blue Öyster Cult en Fleetwood Mac is dan ook niet verwonderlijk. Uiteraard moet de muziek hun bandnaam een beetje eer aan doen en daarom noemen ze hun genre heavy occulte doom metal (what’s in a name). Ouderen onder ons zullen hierin wel hun gading vinden.

Opener Ghost start met een veelbelovende intro waarna de gitaren een prominente rol krijgen, maar hoewel de intro veelbelovend was is de rest van het nummer een beetje terughoudender. Deze track is trouwens de eerste single die het album voorging. Midnight Phantom brengt ons naar de doomzijde van Lucifer. Hier bewijst Johanna dat ze met cleane zang ook wel mag uitpakken. Ballades zijn er tegenwoordig op ieder album van gelijke welke band te vinden, dus ook hier geen uitzondering. Leather Demon is hier dus het rustige nummer van dienst. Een geit geeft het startsein van het nummer dat vernoemd is naar de band, Lucifer. En dit nummer doet de band alle eer aan. 70’s rock, mooi opbouwend en na één luisterbeurt kruipt dit nummer al in je hoofd.

Pacific Blues komt iets moeilijker over maar in vergelijking met Coffin Fever nog best aanvaardbaar. Deze track is muzikaal en vocaal dik in orde maar voelt onwennig aan. Het occulte krijgt hier de bovenhand. Flanked Bij Snakes en Stay Astray zijn opvulling die ver achterophinken in vergelijking met de nummers van in het begin van dit album. Afsluiter Cemetery Eyes start als een semi ballade maar benadrukt nog eens het zangtalent en de muzikale vaardigheden van de band Lucifer.
De verhuis naar Stockholm en samenwerking tussen Johanna en Nicke heeft Lucifer zeker deugd gedaan. Wie fan is van oude metal en rock uit de jaren ’70 gaat hier zeker voldoening in vinden.

Tracklist: 

  1. Ghost
  2. Midnight Phantom
  3. Leather Demon
  4. Lucifer
  5. Pacific Blues
  6. Coffin Fever
  7. Flanked By Snakes
  8. Stay Astray
  9. Cemetery Eyes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X