Suicide Silence - Become The Hunter
Label: Nuclear Blast
75
Bjorn Wielockx

[smart_review]

De Amerikanen van Suicide Silence wisten met hun vorig langspeler vele fans tegen de borst te stoten. De band was klaar met de originele formule van deathcore/death metal, en beweerde het genre naar een nieuw niveau te hebben gebracht. In werkelijkheid maakte de band zich vooral compleet belachelijk. Zowat overal werd de plaat slecht tot zeer slecht onthaald. Ook live wisten ze met de nieuwe nummers allesbehalve te overtuigen. Enkele maanden terug kwam de band met het (heugelijke) nieuws dat ze klaar waren met de opvolger. In eerste instantie was ik allesbehalve enthousiast, tot ik de single Two Steps beluisterde. Zou de vijfde langspeler Become The Hunter weer een deftige plaat geworden zijn?

En of! Become The Hunter is wat mij betreft zelfs een betere plaat dan You Can’t Stop Me geworden. Deze werd in de zomer van 2014 uitgebracht en was het eerste werk na het overlijden van het boegbeeld van de band Mitch Lucker Het niveau van de eerste drie platen, blijft een utopie voor Suicide Silence dezer dagen. Daarvoor staan er te veel voorspelbare nummers op deze Become The Hunter. Toch kan ik zeggen dat ik als fan van het eerste uur opgelucht ben met deze vijfde plaat. Er werd duidelijk progressie geboekt ten opzichte van You Can’t Stop Me. Die titelloze plaat gaan we snel vergeten, dat voorvalletje heeft niet plaatsgevonden. Suicide Silence staat er weer, waar is die opgeborgen merchandise!

Nummers als Two Steps, Feel Alive, In Hiding en Disaster Valley passen perfect binnen het brutale repertoire van de Amerikanen. Het is wel duidelijk dat de band, weer maar eens, een nieuwe weg is ingeslagen. De deathcore is nog steeds aanwezig, al is deze Become The Hunter toch meer een deathmetalplaat geworden. Gitaartechnisch is dit ongetwijfeld de sterkste plaat van Suicide SIlence, alleen staan er een resem nummers op welke totaal geen karakter hebben gekregen. Al denk ik dat de metalliefhebbers net voor deze tracks een boon zullen hebben.

Live kan de band weer zwaar uithalen, al moet het daarvoor wel het titelloze album achterwegen laten. Deze zomer komt de band voor een uitgebreide tournee afgezakt naar Europa. Wie de band (nog) eens aan het werk wil zien heeft geluk. Tussen de stops prijken de vrijdag van Graspop in Dessel en een weekje later speelt de de band op Jera On Air in Ysselsteyn. Ik zal er bij zijn op de hoogmis van het hardcore- en punkgenre in Nederland, benieuwd hoe het eigenzinnige publiek deze cocktail zal verteren.

Become The Hunter zit nu zo’n maand in mijn playlist en de appreciatie voor deze plaat groeit elke luisterbeurt weer. Het grootste deel van de die-hardfanbase zal na het beluisteren van deze nieuwste langspeler opgelucht ademhalen. Suicide Silence lijkt een nieuwe energie gevonden te hebben, benieuwd wat dat in de toekomst allemaal gaat opleveren.

Tracklist:

 1. Meltdown
 2. Two Steps
 3. Feel Alive
 4. Love Me To Death
 5. In Hiding
 6. Death’s Anxiety
 7. Skin Tight
 8. The Scythe
 9. Serene Obscene
 10. Disaster Valley
 11. Become The Hunter

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X