Wishbone Ash - Coat Of Arms
Label : Steamhammer
80
Vanpevenaeyge Carly

[smart_review]

Omdat het niet altijd de gevestigde waarden of nieuwe bands moeten zijn die hier bij Amped Up besproken worden, bekijken we ditmaal eens de nieuwe release van de Britse Wishbone Ash. Met Coat Of Arms brengt deze band zijn dertigste album uit (verzamelaars en live-cd niet meegerekend). Wishbone Ash draait al mee van in het jaar 1969 (!) en staat bekend voor zijn legendarische dubbele gitaargeluid, die een belangrijke invloed heeft gehad op verschillende bands zoals er zijn Thin Lizzy, Iron Maiden en Lynyrd Skynyrd, maar ook op Opeth en verschillende Indie/alternatieve bands. Toch zijn deze Britten minder bekend naar de buitenwereld toe dan zijn generatiegenoten (bv Uriah Heep, eveneens uit 1969) maar deze band is dan wel één van de weinig die wel nog steeds actief is en zelfs in 2020 aan een heuse tournee begint die hen door Europa en een ruim deel van Amerika zal brengen. Andy Powell (gitaar, vocals en origineel lid), Mark Abrahams (gitaar), Bob Skeat (bas)en Joe Crabtree (drums) kan je trouwens op 10 en 11 mei in ons Belgenlandje bewonderen.

Hun nieuwste worp, Coat Of Arms, presenteert ons terug een allegaartje van het vertrouwde recept die we van deze heren gewoon zijn. De dubbele leadgitaar riffs met rockende melodieën en een perfecte balans tussen het verleden, het heden en een hint naar de toekomst. Dat vleugje toekomst heet trouwens Mark Abrahams, de nieuwste vingervlugge en zeer melodieuze aanwinst (sinds een jaar of drie) die trouwens gitaar leerde spelen op muziek van Wishbone Ash. Wat je direct te horen krijgt in de eerste single en tevens openingtrack van het album, We Stand As One. Een nummer over de klimaatopwarming en het regenwoud. It’s Only You I See is gebaseerd op een idee waar Mark mee aankwam en is geïnspireerd op het album New England uit 1976 en was Mark 2 jaar oud. Empty Man is dan weer meer folkgericht terwijl When The Love Is Shared een tijdloze rocksong is met pittige riffs. Afsluiter Personal Halloween zou met zijn vettige funky geluid zo van een New Orléans band afkomstig kunnen zijn.

Met de beste bandbezetting in de geschiedenis van Wishbone Ash (woorden van Andy Powell), zou deze tournee wel eens een niet te missen afspraak kunnen zijn voor een doorwinterde fan van old school rock.

Tracklist

 1. We Stand As One
 2. Coat of Armps
 3. Empty Man
 4. Floreana
 5. Drive
 6. It’s Only You I See
 7. Too Cool For AC
 8. Back In The Day
 9. Deja Vu
 10. When the Love Is Shared
 11. Personal Halloween

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X