Behemoth: I Loved You At Your Darkest: Tour Edition
Label: Nuclear Blast
90
Hughes Vanhoucke

[smart_review]

Behemoth was het afgelopen anderhalf jaar nogal druk bezig met optreden. Tussen Summer Breeze 2018 (waar we het Behemoth-bier mochten proeven onder leiding van Nergal) en afgelopen zomer konden we de band minstens 5 x aan het werk zien en momenteel zijn die op tour als voorprogramma van Slipknot. Het zijn dus drukke maanden geweest voor de Polen. Voor de reeks shows namen de heren de tijd om vier nummers uit I Loved You At Your Darkest live op te nemen in de Londense Maida Vale BBC studio’s als bonus voor de Tour Edition versie van ILYAYD.

De I Loved You At Your Darkest: Tour Edition bevat niet enkel het gelauwerde elfde album van de Poolse extreme metalband maar zoals eerder vermeld vier nummers live opgenomen in de BBC Radio I studio’s in één van de betere wijken van miljoenenstad Londen, Maida Vale. De BBC Studio’s zouden volgend jaar hun 75ste verjaardag vieren maar dik een jaar geleden werd beslist om de studio’s te laten voor wat ze waren. Eer de studio’s definitief dicht gingen werd een Radio I Session opgenomen tijdens de release week van ILYAYD op 4 oktober 2018, opnames die gemaakt werden door While She Sleeps bassist Aaran McKenzie.

Naast het bekende album zit er dus een dvd/Blu-Ray van 20’ bij met de live opnames, de vier eerste nummers uit ILYAYD zonder het intro met het kinderkoor en in een andere volgorde aangevuld met een docu rond de Thou Art Darkest Art Exhibition, de kunsttentoonstelling in de The Underdog, in hetzelfde Londen op 500 meter van Tower Bridge.

Het verschil met de liveshows op grote festivals of middelgrote concertzalen is treffend, special effects of enorme microfoon staanders bleven achterwegen, ook geen duizenden fans die hun keel grauw schreeuwden maar enkel de band en wellicht een aantal technici en de filmploeg, in kunstzinnig monochroom gefilmd. Gewoon de band zoals in de repetitieruimte waar ze wellicht geen corpse paint dragen zoals tijdens deze opname.
Vier schitterende nummers in live uitvoering, de studio uitvoeringen staan uiteraard op het bijgeleverde album. Kwaliteit troef.

Behemoth-fans en andere liefhebbers van lekkere extreme metal, deze Tour Version van I Loved You At You Darkest is echt een aanrader en is verkrijgbaar op verschillende dragers waaronder cd + Blu-Ray of gekleurde vinyl. Wie ILYAYD nog niet in zijn bezit heeft is dit de gelegenheid om die aan te schaffen met een bonus, verzamelaars zullen in de aangepaste hoes een mooie aanvulling van hun collectie vinden.

Radio I Sessions @ Maida Vale BBC Studios

  1. Bartzabel
  2. God = Dog
  3. Ecclesia Diabolica Catholica
  4. Wolves Ov Siberia

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X