Midnight - Rebith By Blasphemy albumcover 2020.jpg
Midnight - Rebirth By Blasphemy
Label: Metal Blade Records
95
Bart Van Gestel

[smart_review]

Midnight is een eenmansproject, ontstaan in het eerste decade van het nieuwe millennium. Toch is Rebirth By Blasphemy pas de vierde plaat van gemaskerde alleskunner Athenar. Wie niet bekend is met dit project, en graag al eens iets stevigere kost wil: stop met wat je aan het doen bent en lees eerst deze review.

Mijn eerste ervaring met Midnight ligt in het verlengde van mijn tweede bezoek aan Party.San Metal Open Air. Eerst op plaat, kwestie van voorbereid te zijn op de onbekende bands, daarna live. Wat deze band vorige zomer in Duitsland neerzette, blies mij compleet van mijn sokken. Daarom dat ik er als de kippen bij was om dit nieuwe album te mogen reviewen.

Ondanks het fantastische concert op Party.San werd in de zomer nog geen tipje van de sluier gelicht van Rebirth By Blasphemy. Stiekem hopen we dus dat Athenar snel weer Cleveland, Ohio verlaat om hier zijn onheilsprofetieën te komen verspreiden. In de zomer staat Midnight alvast op de affiche van Dynamo Metalfest.

Midnight speelt een knetterharde vorm van NWOBHM, met een grofkorreligge ruwheid die werd overgenomen uit de black metal. Regelmatig gaat het gaspedaal ook flink tegen de vloer. Kortom, pret verzekerd. Toch is er variatie. Rising Scum, ongeveer halfweg de plaat, laat de plaat even ademen, doch laat ons niet afkoelen met deze stomper. Ook levert Rebirth By Blasphemy weer een bescheiden hit af. Waar You Can’t Stop Steel (op Satanic Royalty) flinke anthemwaarde had, sleept op deze plaat het epische You Can Drag Me Through Fire deze eer in de wacht. Wat een nummer!

Dat al wat je te horen krijgt allemaal gearrangeerd werd door één en dezelfde persoon is bijna een wonder te noemen. De zang is overduidelijk afgekeken van Venoms Cronos. Niet verwonderlijk: het is daar dat Midnight de mosterd haalt. Dit nieuwe Midnight-album valt simpelweg onder de categorie ‘all killers, no fillers’. Rebirth By Blasphemy scoort – niet geheel onverwacht – erg hoog bij uw dienaar en ambieert alvast voor een plekje in het jaarlijstje voor 2020. Ken je Midnight niet? Geef deze band zeker een kans, je zal het je niet beklagen.

Tracklist:

  1. Fucking Speed And Darkness
  2. Rebirth By Blasphemy
  3. Escape The Grave
  4. Devils Excrement
  5. Rising Scum
  6. Warning From The Reaper
  7. Cursed Possessions
  8. Raw Attack
  9. The Sounds Of Hell
  10. You Can Drag Me Through Fire

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X