Horns For Charity
Yngwie Vanhoucke
Vrijdag de 13de, een avond van bijgeloof, maar hier in Roeselare was er weinig sprake van bijgeloof, alleen snoeihard metal. Een benifietavond ten voordele van steunpunt Kinderepelisie ter nagedacht van Nyah D’heedene.

De avond starten deden we omstreek 20u met de Roeselaarse H8000-band Crowsview en zoals we het gewend zijn bij hardcore was het er van de start meteen boenk op. Een korte maar krachtige set.
Het was allemaal zeer strak gespeeld en de schreeuwen van Kevin Rouserez splitsen het merg van het been. De band moest het echter wel doen zonder drummer Pieter Deroo, die zat thuis bij zijn hoogzwangere vrouw. Gelukkig hadden ze een waardige vervanger in Levy Dedobbeleer van Fleddy Melculy.
De Verlichte Geest was ondertussen al goed vol voor dit uitverkocht concert maar we kregen echter geen typische hardcore moves te zien van het iets oudere publiek, mij niet gezien als fotograaf en na zo’n achttal nummerts zit het erop voor Crowsview. De avond was gestart en op naar de volgende band.
Die volgende band was nog een H8000 band van organisator Tim D’heedeneHold The Crown. De man achter deze organisatie vanavond verzorgt ook het geschreeuw bij Hold The Crown maar voor de band eraan begon kregen we eerst nog enkele beelden te krijgen van Nyah D’heedene om dan over te gaan in harde hardcore.
Enkele weken terug stond deze band iets noordelijker te spelen, in Torhout waar Amped-Up ook aanwezig was, maar vanavond was het in Roeselare te doen. De sfeer was op en top, de fans stonden reeds tot aan het podium en er waren sommigen die graag een moshpit wouden starten, maar uit respect voor anderen het nog niet deden.
De Roeselaarse band speelde zijn muziek strak en aan een hoog tempo, ze kregen het er warm van in de overvolle Verlichte Geest. Een zaaltje waarvan de toekomst (toen) jammer genoeg nog wat onzeker was. De benefiet voor steunpunt Kinderepilepsie zal het ingezameld geld zoals vorig jaar overdragen gedurende de warmste week. Na twee hardcorebands gingen we dan over naar iets rustiger muziek, de hardcore ruilden we in voor wat stoner metal van King Hiss.
King Hiss, die eerder dit jaar een nieuwe plaat uitbracht, had niet het geluk aan zijn zijde vandaag. Eerst lukte het maar niet om de feedback uit de monitoren te halen en naar het einde van de set brak een van de snaren van bassist Visioene.
Ondanks al deze pech leverden ze een schitterend optreden. De agressiviteit stroomde er van en zanger Jan gaf volle gang aan zijn bijzondere danspasjes. Het werd een mix van oudere nummers met nieuwe nummers die in de smaak vielen hij het aanwezige publiek; op een gegeven moment moest Jan niet meer zingen, want het publiek zong de stukken terug naar de band. Op het einde van de set werden ze nog vergezeld door Jeroen Camerlynck, zanger van Fleddy Melucly, die de avond ging afsluiten met een dj-set. Het was lang geleden dat we ze nog eens zagen maar het was een leuke set.
Dan was het tijd voor de headliner van de avond, Spoil Engine, ook zij brachten eerder dit jaar een nieuwe plaat uit die ze tevens voorstelden hier in Roeselare. Enkele concerten later en ze staan hier opnieuw in Roeselare ter voordele van Steunpunt Kinderepelisie.
Jammergenoeg waren de technische mankementen nog niet voorbij en bleef het geluid wat tegenzitten. Je zag de frustratie bij de band, maar dit nam niets weg van hun enthousiasme, ook het publiek verloor geen enthousiasme en ging voor een laatste maal die avond uit zijn dak.
De show begon met enkele nieuwe nummers van Renaissance Noire, om dan over te gaan naar enkele klassieke Spoil Engine-nummers. De band gaf een goeie indruk en speelde een leuke show; we kregen zelfs een kleine wall of death in de Verlichte Geest.
Het was opnieuw een uitstekende editie van Horns For Charity! Op naar de volgende.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X