Unbounded Terror - Faith In Chaos
Label: Xtreem Music
62
Ashley Bickx

[smart_review]

2019 is nog niet ten einde of ik heb het genoegen om op officiële wijze de spits voor 2020 reeds af te bijten. Voor velen kan het nieuwe jaar niet snel genoeg beginnen. Zo ongetwijfeld ook voor de Spaanse band Unbounded Terror, want reeds op 2 januari – wanneer vrijwel iedereen nog aan het bekomen is van twee dagen feest, maar anderzijds de werkplicht weer roept – verschijnt met Faith In Chaos het allereerste wapenfeit van het nieuwe jaar en dat via Xtreem Records. Of we het nieuwe jaar mogen inluiden met een knaller, kom je hier te weten.

Mallorca staat bij vele synoniem voor zon, zee, strand en al dan niet liters alcohol. De wielerfanaten onder ons associëren Mallorca dan weer met puur fietsplezier, waarbij het berglandschap de ideale voorbereiding vormt voor de zware cols in de Alpen en de Pyreneeën. Genoeg gemijmerd over vroegtijdige vakantieplannen, tijd om te focussen op Unbounded Terror die – zoals je ongetwijfeld al had voelen aankomen – haar hoofdzetel heeft in… Mallorca.

Enig opzoekingswerk vooraf leerde mij dat deze band ondertussen maar liefst bijna dertig jaar op de teller heeft staan, maar desondanks met deze Faith In Chaos pas toe is aan album nummer twee. De echte doorbraak forceren is en blijft nu eenmaal een zeer lastige opgave.

Ondanks het feit dat de band pas toe is aan album nummer twee over een tijdspanne van dertig jaar, weten deze heren voornamelijk op instrumentaal vlak aardig voor de dag te komen. Muzikaal houdt Unbounded Terror ergens het midden tussen de oerdegelijke Amerikaanse variant en het iets meer rock ’n rollachtige van bijvoorbeeld Entombed (A.D.). De productie weet eveneens te bekoren, mede dankzij de gitaren die perfect het geheel weten te leiden en daarbij ondersteuning krijgen van de ritmesectie.

Het grootste struikelpunt zijn echter de vocalen: Cattle Decapitation bewees onlangs nog maar eens hoe een frontman een band kan maken of kraken. Dat deze heren afkomstig zijn van het Spaanse eiland is al evenmin bevorderlijk. het Engels is bij momenten werkelijk om van te huiveren. Enkele van mijn collega’s mogen zich ten zeerste prijzen dat ze deze plaat niet tot zich hebben genomen. Bovendien blinkt deze Faith In Chaos op tekstueel vlak evenmin echt uit. De lyrics van bijvoorbeeld Insidious zijn net iets té stereotype.

De grote doorbraak zal Unbounded Terror met deze Faith In Chaos hoogstwaarschijnlijk niet realiseren. Op instrumentaal vlak kan deze band teren op heel wat ervaring, maar op vocaal vlak is het toch net te ondermaats. De kop voor 2020 is er officieel af. Geen slecht begin, maar het kan alleen maar beter worden!

Tracklist:

  1. Faith In Chaos
  2. Hiding From The Light
  3. Silent Soul
  4. Insidious
  5. Destroyed From Within
  6. They Will Come From The Pain
  7. Hated In Hell
  8. The Destroyers Of Hope
  9. Engulfed by the Gods
  10. Through The Flesh We Will Reach Hell

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X