Tylor Dory Trio - Unsought Salvation
Label : Ashermediarelations
80
Vanpevenaeyge Carly

 

  Zoals de groepsnaam al doet vermoeden telt Tylor Dory Trio drie groepsleden. Vocalist/gitarist Tylor Dory, bassist Slava Fedossenko en drummer Jonathan Webster. Deze Canadezen brengen progressieve metal die nauw aansluit bij hun favoriete bands zoals er zijn: Opeth, Devin Townsend en Rush. Hun nieuwe worp, Unsought Salvation, brengt in deze kille winterdagen dan ook een warme progknuffel. Doorspekt met pittige gitaarriffs en stevige drumpartijen. Neem daarbij nog de verscheidene variaties van de vocalen (clean, grunt, scream) en Unsought Salvation is het ideale album voor deze lange winternachten. Allereerste track op dit album, The Righteous and the Rest, opent met ..

Tylor Dory Trio - Unsought Salvation

Releasedatum : 21/12/2019
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Zoals de groepsnaam al doet vermoeden telt Tylor Dory Trio drie groepsleden. Vocalist/gitarist Tylor Dory, bassist Slava Fedossenko en drummer Jonathan Webster. Deze Canadezen brengen progressieve metal die nauw aansluit bij hun favoriete bands zoals er zijn: Opeth, Devin Townsend en Rush.
Hun nieuwe worp, Unsought Salvation, brengt in deze kille winterdagen dan ook een warme progknuffel. Doorspekt met pittige gitaarriffs en stevige drumpartijen. Neem daarbij nog de verscheidene variaties van de vocalen (clean, grunt, scream) en Unsought Salvation is het ideale album voor deze lange winternachten.

Allereerste track op dit album, The Righteous and the Rest, opent met een parlando, maar eenmaal de muziek aanvangt zou je denken dat je bij een Opeth-nummer bent aanbeland. Alles waar deze Zweedse band voor bekend staat, wordt gretig gekopieerd door deze Canadezen. Rustige passages afgewisseld met ruigere stukken. Melodieuze refreinen gecombineerd met (voor een niet progfan) warrige muziekcomposities. Comatose sluit daarbij perfect aan. Je merkt zelfs niet dat het tweede nummer gestart is. Halfweg de song krijgen we een ruiger stuk met screams en grunts waardoor op een nummer van Mikael Akerfeldts Opeth ten tijde van Blackwater Park.

Met The Fallen Man heeft TDT zijn oor dan weer ten luister gelegd bij Pain Of Salvations Disco Queen. Is er bij POS meer sprake van disco-invloeden dan lijkt de intro van dit nummer meer op sample uit de newbeattijd. Gelukkig nemen de gitaren dit tempo over. Dit is misschien wel het meest toegankelijkste nummer om TDT te leren kennen. Met Dying Light gaan we de rustige toer op. Akoestische gitaren met cleane vocals. Het ietwat steviger moment in het midden niet meegerekend, kunnen we toch wel van een ballade spreken (tegenwoordig hip).

Na jaren te hebben gespeeld in extreme metalbands, besloten Tylor Dory en Jonathan Webster zich te gaan toeleggen op (zoals ze het zelf omschrijven) rare progressieve metal. Mooi voorbeeld hiervan in The Space In Between. East Of Eden is de eerste single die dit trio op de markt gooit. Dit gaat trouwens gepaard met een videoclip die hun avontuur voorstelt tijdens de opname van dit album. Marionettes (of Distant Masters) heeft invloeden van Alice In Chains met een doordringende baslijn.

Geen progressief album zonder de kenmerkende lange nummers. Laatste track op Unsought salvation is Cenotaph en klokt af op 13.42 minuten. Een aanstekelijke gitaarrif leidt ons het nummer in en worden we een laatste maal getrakteerd op het ruime aantal aan variëteiten die dit trio, zowel vocaal als muzikaal, in huis heeft. Zowat alles passeert de revue. Elektrische en akoestische gitaren, grunts die afgewisseld worden met screams om dan terug te vallen op een normale stem. Om te eindigen krijgen we terug een parlando. De cirkel is rond.

Tylor Dory Trio neemt je mee op een muzikale reis met een totaliteit van licht en duisternis, hard en zacht, hoogtes en dieptes. Die er allemaal voor zorgen dat het plaatje klopt. Dus zoals eerder al beschreven, ideaal plaatje voor deze donkere en kille periode.

Tracklist

  1. The Rightous and the Rest
  2. Comatose
  3. The Fallen man
  4. Dying Light
  5. The Spaces In Between
  6. East Of Eden
  7. Glass Menagerie
  8. Marionettes (of Distant Masters)
  9. Into The Maelstrom
  10. Cenotaph

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X