Eef

Na vijf jaar van repeteren en elke hoek van Vlaanderen af te schuimen, vond de Vlaamse doommetalband Growing Horns de tijd rijp om een eerstling op de wereld los te laten: The Nobility of Pain is een feit.

De jongens hebben hard gewerkt aan deze ep en dat hoor je meteen: We’re All Made of Scars neemt zijn tijd om open te breken en zo hoort een plaat te beginnen. Opbouwen om daarna alles terug af te breken. Meteen valt ook de mooie mix op; beluister dit met een (open ftw) headphone en je zult versteld staan. Een dikke pluim reeds voor de man aan de knoppen (Jonas Nyaar)!

De stem van brulboei Dafus Demon zit zeer mooi verweven in de muziek, waardoor dit een bijkomend instrument wordt die de muur van geluid vlotjes dicht plamuurt.

En het oorgasme blijft aanhouden wanneer in het begin van Luciferian Kingdom gitaristen Sven Caes en Didier Cottenies mogen jongleren met zware doomriedels. Laag en traag. Al verstaat Growing Horns ook de kunst om het tempo eens deftig de hoogte in te jagen. En het is net die afwisseling dat het geheel een niveau hoger tilt.

Over een niveau hoger gesproken: wat ik bij dit genre regelmatig mis is een swingende ritmesectie, wegens geen plaats voor swing. Maar bassist Wim Vekeman en drummer Simon Vandoom rollen hoorbaar graag over elkaar heen alsof ze willen zeggen tegen de andere heren: ”Bouwen jullie die muur maar, wij knuffelen een stevige fundering bijeen!” En deze swing werkt.

We gaan even stilstaan bij afsluiter 2084. En wel omdat dit mijn lievelingstrack is. En omdat er een lyricvideo van bestaat. Zo kan de muziek voor zichzelf spreken. Geniet!


Tracklist:

  1. We’re All Made Of Scars
  2. Luciferian Kingdom
  3. Mountains Of Pain
  4. Butcher’s Blues
  5. 2084

Noot: Deze ep wordt voorgesteld op 21 december in Café Elpee in Deinze; de avond wordt geopend door stoner doomband Welcome to Holyland (link naar event).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X