Bart Van Gestel

Het Gentse Lustrous heeft sinds 2 december de single Good Grief op de wereld losgelaten. Deze dient als amuse voor een eerste volledige plaat die in de steigers staat.

Nieuwe muziek ontdekken is een fijne bijwerking van een goedgevulde affiche met daarop hier en daar onbekende namen. Zo dook het voor mij persoonlijk onbekende Lustrous op, op de affiche van Kluis #003. Hun optreden werd door velen, en zeker ook door mij, erg gesmaakt omwille van de 80’s en 90’s vibe die het vijftal weet voort te brengen.

Moet het nu net lukken dat een paar dagen na datum van het concert in Lokeren bekend raakt dat de heren werken aan de opvolger van ep Spiral Art uit 2018. Good Grief heet deze eerste single. Daarop hoor je Lustrous, met voorop zanger Laurens Van Moorleghem afrekenen met persoonlijke demonen die rondwaren binnen de band. Postpunk is de muzikale richting waar we dan aan denken.

De donkere riffs, af en toe verweefd met lichte frivoliteit, doen ons op een bepaalde manier terugdenken aan die jonge, snelle en wilde jaren tachtig van weleer waar bands als Joy Division de plak zwaaiden. Waar deze laatste band eerder muzikaal wat vlakker blijft steken, doet Lustrous de moeite om een eigen identiteit op te hangen. Daardoor is het moeilijk om van de repeat-knop af te blijven. Het legt meteen de lat hoog voor het te verschijnen materiaal waar we alvast erg naar uit kijken.

Lustrous is:

  • Laurens Van Moorleghem – Stem
  • Kenzo Gyselinck – Gitaar
  • Nicolas Van Cauteren – Gitaar
  • Lennart Janzegers – Bas
  • Sam Tyncke – Drum

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X