Ashley Bickx

Dat er verdomd iets unieks in het Poolse leidingwater moet zitten, is wel al langer duidelijk. Dat deze vloeibare substantie hoogstwaarschijnlijk een zwartgeblakerd schijn zal hebben, hoeft niemand meer te verbazen. De laatste twintig jaar is het aantal extreme Poolse metalbands niet meer op een hand te tellen. Bovendien staan deze bands stuk voor stuk garant voor kwaliteit van de bovenste plank. Denk maar aan Mgla, Hate en natuurlijk Behemoth. Sinds het begin van dit decennium mag Blaze Of Perdition zeker toegevoegd worden aan dat lijstje. In afwachting van langspeler nummer vijf, lanceren deze Polen op 22 november een nieuw kleinood, genaamd Transmutation Of Sins dat twee nieuwe nummers bevat. De deur van Agonia Records werd achter zich dichtgetrokken, waarna de band onderdak vond bij het grote Metal Blade Records.

Blaze Of Perdition heeft voorlopig misschien nog niet dezelfde weerklank als bijvoorbeeld Mgla of Behemoth, maar desalniettemin is dit gezelschap zeer goed op weg om dezelfde status te verwerven. Tot op heden heeft deze band vier langspelers op haar conto staan, die stuk voor stuk positief tot uiterst positief werden onthaald, maar voorlopig het iets bredere publiek nog niet hebben weten bereiken. Daar kan met deze Transmutation Of Sins misschien wel eens verandering in komen.

De twee nummers op dit kleinood zijn namelijk van een zeer hoog niveau en doen werkelijk smachten naar meer. Opener Transmutation Of Sins doet zeer ambient aan en staat bol van de atmosfeer. Frontman Sonneillon klinkt getormenteerder dan ooit, wat automatisch zijn weerslag heeft op de muzikale compositie zelf. Het lijkt er dan ook op dat Blaze Of Perdition de ideale balans gevonden heeft tussen enerzijds de zwartgeblakerde razernij en het atmosferische aspect anderzijds.

Eenzelfde recept vinden we eveneens terug bij het tweede nummer Moonchild, dat bij momenten zelfs gekenmerkt wordt door een zekere rock-vibe en daardoor iets toegankelijker is dan dat we van vele andere genregenoten gewend zijn. Het sterkste punt van deze song is ongetwijfeld de opbouw, waarbij de brandende apotheose naadloos overvloeit in een outro die de luisteraar overweldigd achter laat. Dat deze song een cover is van de band Fields Of The Nephilim doet weinig af aan de prestatie van Blaze Of Perdition, want deze versie hoeft zeker en vast niet onder te doen voor het origineel.

Wie nog niet vertrouwd was met Blaze Of Perdition doet er goed aan om dit kleinood vanaf 22 november aan te schaffen, minstens te beluisteren via het kanaal van Metal Blade Records. In afwachting kunnen we ons nog opwarmen aan het eerdere werk van deze Polen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Tracklist:

  1. Transmutation Of Sins
  2. Moonchild (Fields Of The Nephilim cover)

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X