Abbath blies gisterenavond een show af in Buenos Aires: straalbezopen
Hughes Vanhoucke

Op woensdagavond 13 november werd een show van Abbath in het centrum van het Argentijnse Buenos Aires stilgelegd nadat de Noor Olve Eikemo, ook bekend als Abbath Doom Occulta in blackmetalmiddens, niet meer in staat was een deftig optreden te geven.

De show begon alvast met een uur vertraging wat niet ondenkbaar is in Zuid-Amerika waar stiptheid niet de grootste troef is van de bevolking. Terwijl het publiek stond aan te schuiven voor de zaal Palermo Club kwam de frontman van Abbath opdagen aan een venster op de eerste verdieping.

Een uur te laat gingen de deuren dan uiteindelijk open en konden voorprogramma’s Descarnado en MediuM (beiden uit Buenos Aires, Argentinië) hun naar verluid voortreffelijke set afwerken.

Wanneer het moment aangebroken was voor Abbath kreeg het publiek aanvankelijk bassiste Mia Wallace en drummer Ukri Suvilehto te zien maar geen spoor van de emblematische voormalige frontman van Inmortal. Wanneer die dan uiteindelijk kwam opdagen nam hij de tijd om wat selfies te nemen met het publiek en wat grappen te maken. Meteen was het duidelijk dat de zanger zat was en zijn corpse paint op niets trok.

Normaal praten lukte niet en meteen volgden wat eigenaardige lichaamsuitdrukkingen, even later stond Olve Eikemo tussen het publiek dat na een eindje de zanger terug naar het podium begeleide.

Abbath sloeg naar verluid zijn gitaar aan diggelen om deze vervolgens in het publiek te gooien. Met een nieuwe gitaar werd een poging ondernomen om Tyrants te spelen van zijn voormalige band Inmortal maar het bleef blijkbaar bij een poging. Voor een derde keer gooide hij zich in het publiek tot hij terug naar de kleedkamers trok en de show voorbij was, communicatie over terugbetaling van de tickets was er tot op vandaag nog niet.  Van gitarist Ole Adnré Farstad was er van heel de avond geen spoor.

In onderstaande video kan je merken hoe Abbath gisteren avond te werk ging in Buenos Aires. Het is uiteraard de eerste keer niet dat dit een artiest overkomt en het zal ook de laatste keer niet geweest zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X