25 jaar Graspop Metal Meeting: een eerste pretpakket
Bart Van Gestel
Graspop Metal Meeting 2020

Het gonsde vandaag al tot in de verste uithoeken van de geruchten op de sociale media en daar voorbij. Graspop Metal Meeting start nu vrijdag de ticketverkoop van de feesteditie en daar horen natuurlijk een flink pak namen bij.

We wisten vorige week al te vertellen dat Iron Maiden en Judas Priest beiden een avondje Graspop mogen komen afsluiten. Vandaag loste de organisatie een flinke snoepzak extra bands die ook zullen te bewonderen zijn volgende zomer in Dessel. De bandcounter voor Graspop 2020 staat nu op 76 van de meer dan 120.

De grootste namen die vandaag uit Skully’s toverhoed flitsten zijn Deep Purple, Airbourne, Mercyful Fate, de nu-metalpioniers van Korn en de symfonische blackmetalband Dimmu Borgir. Deze mogen we allicht hoog op de affiche verwachten.

Ook de fans van punk en hardcore worden netjes op hun wenken bediend met een paar mooie namen zoals The Offspring, Lagwagon, Dog Eat Dog en Slapshot. De meer extreme metal komt ook aan bod middels bands als Dying Fetus, Tribulation, Gaahls Wyrd en Mayhem. Rustpunten worden dan weer voorzien door Foreigner, Thunder, The Vintage Caravan of Alcest.

Bovengenoemde editor picks zijn uiteraard maar een greep uit het assortiment. Hier de volledige lijst met bevestigde bands, op alfabetische volgorde:

 • Airbourne
 • Alcest
 • Alestorm
 • Alter Bridge
 • Amorphis
 • Anathema
 • Anti-Flag
 • August Burns Red
 • Babymetal
 • Battle Beast
 • Beyond The Black
 • Body Count Ft. Ice-T
 • Boston Manor
 • Bury Tomorrow
 • Chelsea Grin
 • Creeper
 • Deep Purple
 • Deez Nuts
 • Deftones
 • Dimmu Borgir
 • Disillusion
 • Disturbed
 • Dog Eat Dog
 • Dool
 • Down
 • Dream State
 • Dying Fetus
 • Enter Shikari
 • Exciter
 • Fields Of The Nephilim
 • Foreigner
 • Fu Manchu
 • Gaahls Wyrd
 • Good Riddance
 • Heathen
 • Heaven Shall Burn
 • High On Fire
 • In Extremo
 • Iron Maiden (headliner donderdag)
 • Judas Priest (headliner zaterdag)
 • Kadavar
 • Killing Joke
 • Killswitch Engage
 • Korn
 • Lagwagon
 • M.O.D.
 • Mayhem
 • Me And That Man
 • Mercyful Fate
 • Misþyrming
 • Motionless In White
 • My Dying Bride
 • Naglfar
 • Obituary
 • Of Mice & Men
 • Opeth
 • Our Survival Depends On Us
 • P.O.D.
 • Paradise Lost
 • Powerflo
 • Powerwolf
 • Sacred Reich
 • Sepultura
 • Shvpes
 • Silverstein
 • Slapshot
 • Soen
 • Steel Panther
 • The Great Old Ones
 • The Offspring
 • The Vintage Caravan
 • Thunder
 • Tribulation
 • Vltimas
 • Wayward Sons
 • Wednesday 13

Meer nieuws ook omtrent de accomodaties. De camping Boneyard zal voor de (nieuwe) combi plustickethouders al op woensdag openen. Zij zijn geprivilegeerd om vooraan op de camping te mogen liggen én mogen ook korter bij parkeren. Campings Metal Town en Skullotel zijn er ook weer bij, vanaf donderdag. Ook de vakantieparken in de ruime omgeving maken deel uit van de accomodaties en kunnen afgehuurd worden voor de comfortzoekers.

Tickets kan je vanaf nu vrijdag 15 november om 10.00u scoren via ticketmaster.be of via proximusgoformusic.be. We voelen aan ons water dat het wel eens snel zou kunnen gaan met die kaartjes. U weze gewaarschuwd.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X