[smart_review]

Frostmoon Eclipse is een blackmetalband uit de vroege Italiaanse scene. Om het vijfentwintigjarige bestaan wat extra in de zwarte verf te zetten brengt het viertal Worse Weather To Come uit.

Als je de biografie en discografie van de band erop naleest, merk je dat de Italiaanse blackies allesbehalve stil gezeten hebben de laatste kwarteeuw. Het lijstje demo’s, ep’s, splits enzovoort, tikt af voorbij de twintig. Daar zitten, met Worse Weather To Come er bij, zeven volledige albums bij. Deze laatste verscheen eind oktober via het Belgische blackmetallabel Immortal Frost Productions.

Frostmoon Eclipse brengt melodieuze black metal, en durft daarbij flink buiten de lijntjes te kleuren zonder echter het rauwe karakter te verliezen. Akoestische gitaar, rockriffs, heerlijk vette baslijnen. Bij All Is Undone gaat de band zelfs de stonertoer op! Dit en nog meer, alles vakkundig gecomposteerd door de grafstem van zanger Lorenzo Sassi.

Technisch gezien wordt er erg vakkundig gemusiceerd en kan je gitarist Claudio Alcara en ritmesectie Gorrini (bas) – Potenti (drums) gerust door de wol (zwart) geverfd noemen. De heren komen regelmatig erg inventief uit de hoek (die intro van Brother Denial!). Hierdoor creëren ze het sterkste punt van de plaat: variatie.

Worse Weather To Come is een – naar blackmetalnormen – erg divers album met Frostmoon Eclipse signatuur. Heel af en toe doet de plaat wel een beetje interesse verliezen tijdens een paar eerder saaie brugstukjes (bijvoorbeeld halfweg Sunken). Toch pikt de band gelukkig de draad snel weer op om geen al te groot ladingverlies te lijden. Worse Weather To Come zou best wel eens in het jaarlijstje van ondergetekende durven verschijnen.

tracklist:

  1. I See The Void
  2. A Room, A Grave
  3. All Is Undone
  4. Sunken
  5. Brother Denial
  6. Sleep
  7. Song To Darkness
  8. Resignation

Meer luistergenot en bestelinfo kan je hier terugvinden.

https://smarturl.it/worseweather

X