Mass Worship - Mass Worship
Label: Century Media Records
65
Ashley Bickx

Bij het aanhoren van de naam ‘Stockholm’, zal menig metalen hart spontaan sneller beginnen slaan. Dat deze Scandinavische parel niet alleen garant staat voor een portie death metal, bewijst het nieuwe gezelschap van Mass Worship, een band die op 18 oktober recentelijk zijn officiële langspeeldebuut zag verschijnen en dat meteen via Century Media Records. Dat de lat  der verwachtingen voorafgaandelijk vrij hoog lag, hoeft dan ook niet te verbazen.

De visie van Mass Worship is vrij eenvoudig, waarbij als uitgangspunt de volgende vraag centraal staat: “Hoe kunnen we metal weer echt als metal doen klinken?” Schijnbaar ligt het antwoord vrij voor de hand, want Mass Worship schotelt ons hier een rauwe, brute, ranzige pot metal voor zonder al te veel poespas. De muziek van deze Zweden is dan ook gestript van allerlei frivoliteitjes en andere tierelantijntjes. De band zet er gewoon stevig de beuk in en houdt dat zo een klein half uur vol.

Een half uur klinkt op papier vrij kort, maar in het geval van Mass Worship is dit geen overbodige luxe. Zoals gezegd hanteert de band een echte no-nonsenseaanpak, waarbij de muziek tot zijn essentie herleid wordt. Het headbang gehalte ligt ontzettend hoog. Daar bestaat geen discussie over. Alleen slaagt de band er niet in de aandacht voor de volledige speelduur vast te houden. Nummers als Celestial en Spiritual Destitution klinken op zich vrij aardig en laten aanvankelijk het beste verhopen, maar desondanks loert de verveling na een viertal nummers vrij snel om de hoek.

Het siert deze heren dat ze er steevast van overtuigd zijn dat metal rauw en ongecompliceerd moet klinken, maar dit mag echter niet ten koste gaan van het totaalplaatje. Een totaalplaatje dat in het geval van Mass Worship heel wat potentie in zich heeft, maar jammer genoeg niet ten volle tot uiting komt. Wie echter een korte brok pure agressie wel kan smaken, en niet te veel waarde hecht aan een gecompliceerde riff hier en een blastbeat daar, kan deze band zeker een kans geven. Voorlopig valt het totaalpakket van deze heren nog net iets te magertjes uit.

Tracklist:

  1. Celestial
  2. Spiritual Destitution
  3. Sybilline Divination
  4. Serene Remains
  5. Below
  6. Dreamless Graves 
  7. Proleptic Decay
  8. Dreamless Graves
  9. Downpour

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X