Meshiaak
Meshiaak - Mask of all Misery
Label: Mascot Records
87
Metalrockx

[smart_review]

Het is drie jaar geleden dat het debuutalbum Alliance of Thieves van het Australische kwartet Meshiaak uitkwam, vol donkere ondertonen, zware grooves en verfijning, maar met behoud van old-school metalwaarden. Deze release werd geroemd om zijn moderne power/thrashmetalaanval en eindigde bij menig vakblad in de jaarlijst. Het is dus geen verrassing dat de band terug is om het verhaal voort te zetten en hernieuwde energie heeft.

Wanneer opener Miasma door de boxen knalt, ben ik opgelucht dat de zo gesmaakte thrash van het debuut nog steeds aanwezig is en er geen sprake is van een drastische koerswijziging. De titelsong trekt deze lijn heerlijk door met meesterlijke zang van Danny Camilleri; zelfs zijn geschreeuw klinkt heerlijk! Dean Wells’ gitaarwerk heeft door zijn werk met progressieve metalband Teramaze veel meer diepgang, variëteit dan dat we bij thrash gewoon zijn.

Eerste single Bury The Bodies is atypisch zwaar en slepend, maar tegelijk aanstekelijk; het refrein krijg je niet meer uit je hoofd. Deze midtempo-song zorgde voor veel commotie op de sociale media. Vanuit het bandkamp klonken onheilspellende berichten over de evolutie van thrash naar meer melodieuze metal. Dit blijkt gelukkig maar gedeeltelijk te kloppen. Face of Stone is zo’n voorbeeld van het breder perspectief, met enerzijds een toegankelijk refrein en anderzijds de ruwe zang, zware riffs en de donderende drums. Nieuwkomer David Godfrey drumt met dezelfde power en precisie als voorganger Jon Dette (Slayer).

Doves is een melodieuze hardrocksong met meezingrefrein en radiopotentieel. In The Final Hour draait de gaskraan terug wijd open met zware schokkende riffs, epische zang (!) en heerlijke solo’s. Adrena is het heerlijke technische hoogtepunt van de plaat, met ritmeveranderingen in een cocktail van progressieve metal en thrash, met snijdende riffs, beukende drums en afwisselend epische zang en geschreeuw.

Mask Of All Misery is een album dat reist door een doolhof van giftige invloeden en de maskers die de exponenten dragen. “Het album behandelt veel persoonlijke reflectie en problemen, evenals het aanvallen of aanpakken van veel bredere problemen met betrekking tot misschien de onwetendheid van de samenleving met betrekking tot wat er om ons heen gebeurt”, legt Camilleri uit. Bandleider Dean Wells produceerde en stond in voor de krachtige en helder mix en het hoesontwerp.

Het album is het lange wachten meer dan waard en toont een volwassener band met een mengeling van thrash en melodieuze progressieve metal, gespeeld door uitzonderlijke muzikanten die erin slagen om zware kost toch licht verteerbaar te maken.

Tracklist:

 1. Miasma
 2. Mask Of All Misery
 3. Bury The Bodies
 4. City Of Ghosts
 5. Face Of Stone
 6. Tears That Burn The Son
 7. Doves
 8. In The Final Hour
 9. Adrena
 10. Godless

Line-up:

 • Dean Wells – gitaar
 • Danny Camilleri – zang, gitaar
 • Andrew Cameron – basgitaar
 • David Godfrey – drums

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X