Preview: Euroblast zondag
Yngwie Vanhoucke

Zondag, de laatste dag van de hoogmis voor prog in Keulen op Euroblast. Na twee toffe dagen te hebben beleefd is het dan tijd voor de laatste dag. Wie moet je daar zien die laatste dag? De dag zal zeer rustig beginnen met bands zoals Thrailkill en Tides From Nebula maar naar het einde van de avond wordt het terug wat pittiger. Wel hier zijn de aanraders van Amped-Up voor de zondag op Euroblast!

Betraying The Martyr – Mainstage – 19:20

Deze voornamelijk Franse band met uitzondering van zanger Aaron Matts brengt ons een mix van progressieve metal met deathcore/metalcore. De band stond hier enkele jaren geleden ook en wisten me toen zeer onder de indruk te brengen met hun energieke show. Zal het vandaag opnieuw zo energiek zijn? Laten we hopen van wel. De vorige keer had de band iets te vieren, de verjaardag van een van de leden. Hopelijk leeft de band nog op een high van de release van hun vierde studioalbum, Rapture, net iets meer dan twee weken geleden.

De band kwam enkele maanden met slecht nieuws op de proppen, tijdens hun Noord-Amerikaanse tour is hun tourvan uitgebrand waardoor bijna al het materiaal van de band verloren is gegaan, hierdoor moest de band de rest van die tour cancelen. Er werd een gofundme pagina opgericht om de financiële schade te dekken, momenteel zit de band zo’n 3000 dollar van hun doel.

Voyager – Mainstage – 21:15

Een band uit Australië die ik voor het eerst zag enkele jaren terug op dit festival. Toen stonden ze halfweg de dag geprogrammeerd. Enkele jaren later en ze staan als voorlaatste op de affiche. De band wist me aangenaam te verassen de vorige keer. De zware gitaar stukken gaan super met de de melodische zang. Een zoveelste band dit weekend die klaar is om een nieuwe plaat vrij te geven binnenkort.

Carbomb – Mainstage – 23:05

Voor de mensen die wat in slaap gewiegd waren met Voyager zullen direct wakker geschuwd worden door de heavy djenty riffs van Carbomb. Ook deze mannen brengen een nieuwe plaat uit en die stellen ze voor op Euroblast. Wil je die nieuwe plaat graag eens live horen dan heb je geen andere optie om te komen naar Keulen want het is een exclusieve show in Europa. Teleurstellen doen ze niet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X