Steel Panther - Heavy Metal Rules
Label: Steel Panther Inc
70
Sebastiaan Schabon

[smart_review]

Wie de excentrieke glammetalband Steel Panther ondertussen nog niet zou kennen heeft de afgelopen jaren onder een steen gelegen. Love them or hate them, de band die in 2000 het levenslicht zag in Los Angeles, Californië zit met het op 27 september te verschijnen Heavy Metal Rules aan langspeler nummer vijf. Uw redacteur kreeg dit album in zijn digitale brievenbus en besloot om het aan een aantal luisterbeurten te onderwerpen. Het resultaat daarvan, of liever gezegd de beoordeling lees je in deze review.

Op het vlak van lyrics zijn ze alvast geen steek veranderd. Nog steeds vloeien de seksistisch getinte teksten vlotjes uit de mond van zanger Ralph Saenz. Qua muziek daarentegen zou ik durven stellen dat de storm een beetje is gaan liggen. Het lijkt wel of ze wat rustiger geworden zijn. Nochtans, als je een track als All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight) te horen krijgt zou je dat niet meteen gaan denken. Dit is wel degelijk Steel Panther zoals we ze kennen: kort door de bocht, geen compromissen, gewoon knallen.

Daartegenover staat de titeltrack Heavy Metal Rules. Die begint voor een titeltrack te zijn verdacht rustig. Met een piano dan nog wel. Daarna krijgen we een geluidsuitbarsting en begint Saenz weer als vanouds zijn hoge tonen te halen terwijl de anderen zich helemaal laten gaan op hun instrumenten.

Waarom ik dan dat rustiger geworden aanhaal? Goh, misschien ligt het wel aan mezelf. Misschien ook niet, maar ergens besluipt mij de indruk dat ze sinds hun album Feel The Steel toch een beetje veranderd zijn. Niet dat dat hindert want het is nog steeds glammetalband Steel Panther zoals we ze altijd al geweten hebben.

Wat moeten we hier nu uit besluiten? Voor de doorwinterde Panther-fan is dit schijfje weer een mooie aanvulling aan de bestaande discografie. Voor zij die hen nog niet kennen: haal dit album zeker in huis, een betere kennismaking met deze jongens ga je niet snel meer vinden.

Tracklist:

  1. Zebraman
  2. All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight)
  3. Let’s Get High Tonight
  4. Always Gonna Be A Ho
  5. I’m Not Your Bitch
  6. Fuck Everybody
  7. Heavy Metal Rules
  8. Sneaky Little Bitch
  9. Gods of Pussy
  10. I Ain’t Buying What You’re Selling

Steel Panther Website

Steel Panther Facebookpagina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X