Endseeker - The Harvest - Artwork
Endseeker - The Harvest
Label: Metal Blade Records
93
Bart Van Gestel

Ondergetekende maakte pas vorige zomer kennis met Endseeker. Het vijftal bracht, naast een ep en een split, in 2017 het debuut Flesh Hammer Prophecy uit. Sinds kort is er de opvolger The Harvest.

Ondertussen zijn deze duitsers opgemerkt door Metal Blade Records waar ze een multi-albumdeal hebben ondertekend. En terecht! De band speelt death metal “op zijn Zweeds”. Lekker stampend, een beetje thrashy, maar vooral rechtdoor en zonder genade. Hun ep Corrosive Revelation werd de hemel ingeprezen op diverse media. Door vele optredens (vorig jaar nog op Party.San, deze zomer op Summer Breeze) heeft de band inmiddels een flinke horde fans gewonnen.

The Harvest borduurt verder op de releases uit het verleden. De plaat laat een gretige, agressieve band horen. De chemie is duidelijk actief binnen Endseeker. Het opnameproces is naar eigen zeggen zonder slag of stoot verlopen. Dat is toch iets wat je niet snel zal horen van een jonge actieve band.

De muziek zelf doet denken aan Dismember, Grave of Entombed. Messcherpe riffs, moordende tempo’s, pompende basdrums en de scheurende strot van zanger Lenny zorgen voor een spannende luisterervaring. Af en toe lijkt de band erg op oude In Flames. En dat vinden we helemaal niet erg!

Een toemaatje op de digipack-versie van The Harvest is er in de vorm van een Megadeth-cover. Maar dan wel eentje met nóg meer ballen dan deze klassieker al heeft. Wat een toegift.

Endseeker is een band die je in de gaten moet gaan houden. Wat de band aflevert is erg sterk, heeft een hoogwaardige kwaliteit en vertoont professionalisme. The Harvest is een echte toprelease uit het genre.

tracklist:

  1. Parasite
  2. Pulse
  3. Cure
  4. Spiritual Euphoria
  5. Whores Of War
  6. The Harvest
  7. Epitome Of Decadence
  8. Immortalized
  9. Vicious Devourer
  10. Symphony Of Destruction (Megadeth cover)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X