Begin augustus vond Destruction het de hoge tijd om album nummer veertien uit de mouw te toveren. Born to Perish heet het kind. Amped-Up ging luisteren om te weten te komen hoe het met het kind vergaat. Eerst iets belangrijks vertellen over Destruction. Drummer Vaaver (Wawrzyniec Dramowicz op het paspoort) verliet de gelederen. De drumkruk zit nu onder de kont van de Canadees Randy Black. Daarbij werd deze keer gekozen voor een line-up met een extra gitarist: Damir Eskic is de band komen versterken. Uiteraard doen oerlid Mike Sifringer en de boomlange Schmier nog steeds dienst als gitarist en bas/vocalist. ..

Destruction - Born To Perish

release datum: 9 augustus 2019
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Begin augustus vond Destruction het de hoge tijd om album nummer veertien uit de mouw te toveren. Born to Perish heet het kind. Amped-Up ging luisteren om te weten te komen hoe het met het kind vergaat.

Eerst iets belangrijks vertellen over Destruction. Drummer Vaaver (Wawrzyniec Dramowicz op het paspoort) verliet de gelederen. De drumkruk zit nu onder de kont van de Canadees Randy Black. Daarbij werd deze keer gekozen voor een line-up met een extra gitarist: Damir Eskic is de band komen versterken. Uiteraard doen oerlid Mike Sifringer en de boomlange Schmier nog steeds dienst als gitarist en bas/vocalist.

Born to Perish klinkt vanaf seconde één als een echt Destruction-album. Klassieke thrash-metal dus. Er wordt een gitaarmuur opgetrokken. Solo’s en cliché-riffs vliegen rond. Toch durft de band links en rechts een tikje buiten de lijntjes kleuren. Zo laat Butchered For Life uitschijnen dat het een ballad betreft. Toch slaat dat humeur halfweg weer om naar monsterlijke thrash. Fatal Flight 17 brengt muzikaal en tekstueel eerbetoon. Muzikaal richting Gary Moore (die riffs!), tekstueel naar de fatale Malaysian Airlines vlucht MH17, welke boven Oekraine werd getroffen door een raket. Born to Perish bevat hierdoor een erg sterk politiek geörienteerde boodschap.

Het album is een must-have voor de gemiddelde thrash-idolate metalhead. Destruction zoekt niet naar de vernieuwing. Toch klinkt de band fris en energiek, mede door de twee nieuwe bandleden. Verandering van spijs doet eten, zegt men…

Tracklist:

  1. Born To Perish
  2. Inspired By Death
  3. Betrayal
  4. Rotten
  5. Filthy Wealth
  6. Butchered For Life
  7. Tyrants Of The Netherworld
  8. We Breed Evil
  9. Fatal Flight 17
  10. Ratcatcher

 

 

8/10

Destruction - Born To Perish

Label: Nuclear Blast Records

Release datum: 8 augustus 2019

Destruction Facebook

Destruction website

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
X