Detherous - Hacked To Death
Label: Redefining Darkness Records
81
Vanpevenaeyge Carly

 

  Er is niets zo gelukzalig als een portie old school thrash metal. Het Canadese Detherous is hier met zijn debuutalbum dan ook perfect in geslaagd. Op Hacked To Death herkennen we direct de muziek die we ook terugvinden bij groepen als Slayer en Kreator. Geen intro of andere aanlooptoestanden, maar direct vollen bak vanaf seconde 1. En dat is dan ook al direct te merken bij Smouldering Ashes, het eerste nummer op dit album. Teruggekapulteerd worden naar de jaren '80 met een mooie combinatie van de Amerikaanse (genre Metallica) en de Europese (genre Venom in de beginjaren) sound. Ridden ..

Detherous - Hacked To Death

Releasedatum : 16 augustus 2019
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Er is niets zo gelukzalig als een portie old school thrash metal. Het Canadese Detherous is hier met zijn debuutalbum dan ook perfect in geslaagd. Op Hacked To Death herkennen we direct de muziek die we ook terugvinden bij groepen als Slayer en Kreator.

Geen intro of andere aanlooptoestanden, maar direct vollen bak vanaf seconde 1. En dat is dan ook al direct te merken bij Smouldering Ashes, het eerste nummer op dit album. Teruggekapulteerd worden naar de jaren ’80 met een mooie combinatie van de Amerikaanse (genre Metallica) en de Europese (genre Venom in de beginjaren) sound. Ridden is nog zo een typisch voorbeeld. Muzikaal hangt deze track dicht bij Metallica’s Kill ‘em All, met daarbij de grauwe krijsende stem van frontman Damon MacDonald, die op zijn beurt dicht aanleunt bij de stem van Milland Petroza van Kreator.

Titelsong Hacked To Death kunnen we ook bij het voorgaande catalogeren. Hevige en pulserend van begin tot einde. Dit nummer bruist van de snelheid en energie. Monstrosity legt de lat iets hoger. Maar niet voor lang. De herkenbare riffs, die we ook kennen van James Hetfields band, wisselen af met “rustige” momenten. Niettemin een track waar lustig op geheadbangd kan worden. Diezelfde zware gitaarsneden vinden we ook terug bij From Hell They Rise. Maar lang moet je niet wachten op het moment dat Detherous alle registers weer opentrekt. Afsluiter Brain Death geeft ons nog eenmaal die goede oude 80’s thrash metal die ons doet wegdromen naar onze jeugdjaren.

Hacked To Death is een album die in een sneltempo (zowel muzikaal als in lengte van de nummers) voorbijraast. Amper acht nummers telt deze plaat, maar toch heb je de reflex om op de repeatknop te drukken en deze Canadese jongens nog eens hun ding te laten doen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

maart

13mar13:00METALWORKSFEST XL 2021KUBOX - KUURNE

19mar(mar 19)14:0021(mar 21)02:00Prognosis Festival @ Effenaar - Eindhoven

april

22apr(apr 22)12:0024(apr 24)23:59KEEP IT TRUE XXIIITAUBERFRANKENHALLE - LAUDA-KÖNIGSHOFEN - DUITSLAND

Loading
Share This
X