Sandness - Untamed
Label: Rockshots Records
87
Vanpevenaeyge Carly

 [smart_review]

Het Italiaanse Sandness haalt zijn mosterd bij de hairmetalbands uit de jaren ’80. Denk maar aan Mötley Crue, Poison, Whitesnake, W.A.S.P, enz. Hoewel ze zelf hun muziek omschrijven als melodieuze hard en heavy power metal (wat een titel) horen we toch voornamelijk goede ouwe metal uit vervlogen tijden. Zanger/gitarist  Robby Luckets omschrijft dit album als zeer melodieus, maar eveneens ook heavy. “Als je het vergelijkt met onze vorige plaat Is Untamed meer rechttoe, rechtaan”, voegt bassist Mark Denkley er nog aan toe. De drummer had er niets aan toe te voegen maar alleen al voor zijn naam is hij hier toch wel het vermelden waard: Metyou ToMeatyou.

Dat dit Italiaans trio echt wel goed geluisterd heeft naar zijn iconische voorgangers bewijzen ze direct met het eerste en tweede nummer op Untamed. Twee oorwormpjes die je niet direct uit uw hoofd zult krijgen. Voor wie al eens graag de benen losgooit en wat ritme in zijn lichaam heeft zitten kan bij Life’s A Trill en Tyger Bite moeilijk blijven stilzitten. London is met zijn clichés meezingmomenten (ow ow ow’s) ideaal voor tijdens zaalshows het publiek op hun hand te krijgen. Neem daarbij nog Never Givin’ Up en je hebt twee nummers die ongetwijfeld voor ambiance zullen zorgen.
Easy is een stuk zwaarder en de vrolijkheid van de vorige nummers is verdwenen maar de gitaarsolo maakt veel goed en zorgt ervoor dat deze song, ook al is dit een buitenbeentje, toch terug een vlotte song is. Pyro is een instrumentaal gitaarnummer en verdeelt deze plaat mooi in twee gedeelten.

Waarna Sandness met Radio Show terug aanknoopt met zijn vrolijkheid die we ondertussen kennen van in het begin van Untamed. Vlotte nummers met refreinen die je zo kan meezingen. Tell Me Tell Me komt iets trager op gang maar wat niets afdoet aan de zaligheid dat deze band uitstraalt. Only The Youth is een duidelijke link naar de jeugd om de Rock n’Roll microbe levendig te houden. Met The Deepest Side Of Me doen we een sprong terug in de tijd naar de jaren ’90. Afsluiter Until It’s Over start voorzichtig met keyboards om dan nog eenmaal alles uit de kast te halen en als allerlaatste keer dat zalig en feel good gevoel naar boven te halen.

Sandness heeft met Untamed een zalige plaat uitgebracht die ons doet terugdenken aan die bands uit de jaren ’80. Wat we ook vinden bij Steel Panther maar dan zonder de sexueel getinte teksten. Na Like An Addiction uit 2013 en Higher & Higher uit 2016 is deze Untamed terug een serieuze stap voorwaarts voor Sandness.

Tracklist

 1. Life’s A Thrill
 2. Tyger Bite
 3. London
 4. Never Givin’ Up
 5. Easy
 6. Pyro
 7. Radio Show
 8. Tell Me Tell Me
 9. Only The Youth
 10. The Deepest Side Of Me
 11. Until It’s Over

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X