Seventh Wonder - Acoustic
Frontiers Music
85
Vanpevenaeyge Carly

[smart_review]

Het Zweedse Seventh Wonder werd in het jaar 2000 opgericht door bassist Andreas Blomqvist, gitarist Johan Liefvendahl en drummer Johnny Sandon nadat hun vorige band uit elkaar viel. Toen later dat jaar keyboardspeler Andreas Kyrt Söderin de band vervoegde was Seventh Wonder een feit. Mede door Andreas kreeg ook de progressieve kant de bovenhand.

Na een paar demo’s te hebben opgenomen, die positief onthaald werden, besloten ze in 2005 hun eerste full-cd op te nemen, Become. Na een paar personeelswissels (voornamelijk de zangers) was er onder de huidige bezetting in 2007 tijd voor het tweede album, Waiting In The Wings. Deze plaat kreeg zeer goed recensies en topscores. Hierop volgde een succesvolle Europese tournee samen met Queensryche, Testament, Sun Caged en Redemption. Later volgde nog The Great Escape in 2010 en Tiara in 2018. In 2012 was er nog een spannend moment toen Tommy Karevik naar  Kamelot zou verkassen maar besloot om de twee groepen te combineren.

Nu in 2019 is er een akoestisch tussendoortje. Een ep (wat eigenlijk een groot woord is, want dit album bevat maar 2 nummers). Allebei afkomstig uit hun vorig album Tiara. Against The Grain en Victorious. Prachtig begeleid door gitaar en keyboards. Zelfs op deze akoestische versie hoor je de progressieve kant er wondermooi doorkomen. Met de fluwelen stem van Tommy kan deze ep je even doen wegdromen van alle dagelijkse sleur. Eigenlijk spijtig dat er niet meer nummers op dit tussendoortje staan. Eventjes vluchten van het normale gitaargeweld.

Tracklist :

1. Against The Grain
2. Victorious

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X