Aanraders Groezrock 2019: Dag 1
Bjorn Wielockx

Vorig jaar was er spijtig genoeg geen Groezrock. De organisatie besloot een sabbatjaar te nemen, daar een groot deel van de organisatie aan vervanging toe was. Na een meer dan geslaagde indooreditie, is het binnen enkele dagen weer tijd om buiten in de weide te gaan “Groezen”. De vernieuwde organisatie heeft ervoor gekozen om terug te keren naar de roots van het festival. Minder grote namen prijken op de affiche, om de kleine beloftevolle bands een kans te geven op een groot festival. Iets wat wij van Amped-Up graag zien gebeuren! Als je maar niet kan kiezen tussen twee overlappende bands, of je kent enkel de grote namen, dan zijn hier onze vijf aanraders voor de eerste dag Groezrock.

Candy – 15:45 – 16:25 – The Cockpit

Thee Cockpit is de nieuwste toevoeging van Groezrock. Het is de kleinste stage van het festival met z’n 600 man capaciteit. Het is ook de enige stage welke zich op de 24 u zone bevind, en dus vlakbij de camping ligt. In deze tent staan vooral de onbekendere bands op de affiche, met enkele uitzonderingen zoals het grote Authority Zero.

Net voor de openers op de andere stages mag Candy starten. Wie dus graag een glimp wil meepikken van deze talentvolle Amerikaanse hardcoreband zal vroeg present moeten tekenen. Wie aanwezig zal zijn gaat hoe dan ook tevreden de tent verlaten. Candy mag dan misschien zoet klinken, hun muziek kan je eerder vergelijken met een soort bijtend zuur. Verwacht je aan veel chaos, vliegende armen en tonnen agressie. Een show die je niet mag missen maar welke door de omvang van de stage er veel zullen moeten missen.

Acces Unlocked – 16:45 – 17:20 – Red Bull Stage

Ook voor de liefhebbers van het betere gitaarwerk is Groezrock de place to be. Één van opvallendste metalcorebands op de affiche is Access Unlocked. De mannen uit het nabij gelegen Tessenderlo,  brachten vorig jaar met Cosmos de tweede ep op de markt, hier kan je de review lezen van het schijfje. Hierop is een talentvolle band te horen, welke graag eens buiten de lijntjes kleurt, wat een verfrissende sound heeft opgeleverd.

Wie de band live al eens aan het werk mocht zien, weet waaraan het zich mag verwachten. Dit vijftal gelooft in wat ze doen, wat altijd resulteert in een stevige show. Deze Belgische band heeft de eer om de Red Bull Stage te openen, en zal voor de eerste keer het stof doen opwaaien.

Tusky – 20:40 – 21:20 – Red Bull Stage

Tusky is in België nog een nagenoeg onbekend band, logisch ook wanneer je weet dat Groezrock de eerste show in België zal zijn voor dit bonte gezelschap. Wie af en toe een show/festival meepikt bij onze Noorderburen zal wél bekend zijn met dit Nederlands collectief. Vorig jaar bracht Tusky met Rated Gnar een schijfje op de markt welke, wanneer je het één keer beluisterd hebt,  blijft hangen. Ondertussen is bekend dat op 2 mei een tweede ep getiteld LoveLoveLove zal verschijnen. Misschien dat we enkele spiksplinternieuwe nummers zullen krijgen.

Onlangs mochten ze in het voorprogramma spelen van Enter Shikari, waar ze de grote zaal van de 013 op z’n kop wisten te zetten. Er bestaat geen twijfel over dat ze ook op Groezrock voor een feestje zullen zorgen. De catchy punk in combinatie met de diepere basslijnen en stevige breakdowns zullen Gestel ongetwijfeld op z’n kop zetten.

Bold – 23:05 – 23:55 – Revenge Stage

Deez Nuts mag dan wel de verjaardag van zijn eerste plaat Stay True komen vieren op Groezrock, toch kan je maar best tijdig vertrekken. Niemand minder dan Bold heeft de eer om de Revenge Stage af te sluiten en dat gaan ze met het nodige spektakel doen. In 2007 besloot de band de instrumenten aan de haak te hangen. Dit jaar heeft de band besloten, na enkele uitzonderlijke concerten, om nog eens op tournee te gaan. Twintig Europese datums staan op de agenda, waarvan eentje dus in Meerhout.

Verwacht je aan old school hardcore, en al zijn taferelen. De stage zal grondig uitgetest worden door de stage divers, ook in de pit zal het er zwaar aan toegaan. Jong en oud herenig U en maak er een sensationele avond van!

Amenra – 23:55 – 00:45 – Back 2 Basics

De laatste band op het Back 2 Basics podium is er één van Belgische bodem, Amenra is een zevenkoppige band uit regio Kortrijk. Veel leden van de band spelen ook nog in andere bands zoals Wiegedood, Oathbreaker,… Al deze bands vinden we terug onder de flag van The Church of Ra.

Amenra is misschien wat de vreemde eend van het festival, met lange nummers en zeer donkere tonen is de band anders dan de meeste van de bands die op Groezrock spelen. Ondanks dit is Amenra toch een van onze aanraders voor de vrijdag. De band speelt de ene zaal na de andere vol in onze contreien. Verandering van spijs doet eten zullen we maar zeggen! Voor zij die niet goed weten aan wat ze zich kunnen verwachten, hebben we de uitverkochte show van de AB als filmpje bijgevoegd. Laat jezelf overtuigen door de donkere krachten van Amenra.

Met Stab, Emmure, Stick To Your Guns, Jawbreaker, Fleddy Melculy en veel meer stevige namen belooft de eerste dag van Groezrock wederom een topper te worden. Morgen zetten we het artikel met de aanraders van de tweede festivaldag online. Zoals eerder geweten is er ook op donderdag al veel te beleven in Meerhout. Verschillende lokale bands zullen The Cockpit al eens uittesten,later op de avond mag je je verwachten aan dj-sets van Fleddy Melculy en Goe Vur In Den Otto.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X