Dyscordia onthult een tipje van de sluier rond zijn derde langspeler
Hughes Vanhoucke

2019 is een speciaal jaar voor de West-Vlaamse band Dyscordia. Het is net tien jaar dat de combo opgericht werd en al snel geopteerd werd om eigen nummers te schrijven, even later kwam een eerste ep uit om in 2013 een eerste langspeler voor de leeuwen te gooien, later dit jaar komt in theorie hun derde album uit.

In het jaar dat de band hun tienjarig jubileum viert, wordt een derde langspeler uitgebracht, deze wordt verwacht ergens in het najaar als alles naar wensen verloopt.
Voor de derde keer al gaat de band voor de mastering in Zweden aankloppen bij Fascination Street Studios van de befaamde producer Jens Bogren (Opeth, Amorphis, Katatonia, Devin Townsend, …).

Afgelopen zondag werd door de Dyscordia Army een fandag georganiseerd in de hoeve Vandewalle in Kuurne waar ruim 150 leden van de fanclub present tekenden vanaf elf uur ’s morgens.

Na een gezellig samenzijn tussen fans en band gaf Dyscordia de langste show uit zijn tienjarige geschiedenis, eentje van net geen twee uur, waarin nummers uit het afgelopen decennium de revue passeerden, aangevuld met wat nieuwigheden waaronder een nagelnieuwe elektronische drumkit van Wouter Debonnet (Drum-Tec Pro Series shells afkomstig van Sonor, Roland cymbalen, Real Feel vellen van Drum-Tec, Pearl Mimic Pro module, …) en drie nagelnieuwe nummers die onder luid applaus van het publiek ontvangen werden.

Uiteraard werd ook tijd genomen om een aantal mensen te bedanken die zich al jaren belangeloos inzetten voor de band of de fan base en kregen we zelfs een gastzanger in de naam van fan Francies Maes.

De eerste liveshows van de band die reeds bekendgemaakt werden zijn:

  • Het gratis festival Ploezerock in Vichte (W-VL) op 6 juli samen met o.a. Fleddy Melculy, Deafcon, Ironborn, Muddy Dish, …
  • Heavy Metal Destruction Fest II in het Franse Douai op 30 november, met o.a. het Belgische Drakkar, het Amerikaanse Spiritual Sickness en een handvol Franse bands.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X