Fatal Move - Somewhere Between Life And Death
Label: Uselesspride records
80
Ashley Bickx

Nu de Belgische metalscene vorig jaar op Graspop uitgebreid kennis kon maken met de band Moments is het dit jaar de beurt aan Fatal Move om de liefhebbers van stevige hardcore op hun wenken te bedienen. Begin maart verscheen met Somewhere Between Life And Death het vierde wapenfeit van deze band uit Merksem via Useless pride records. Na een windstilte van vier jaar zijn deze heren weer terug op volle kracht en dat zullen we geweten hebben…

Vier jaar mag gerust lang genoemd worden, in normale omstandigheden toch… Soms brengt het leven niet altijd wat je er van verwacht. De moed niet verliezen is een mooi gezegde, maar vaak gaan deze woorden gepaard met een vrij holle weerklank.

Gelukkig mogen we anno 2019 stellen dat Fatal Move volledig terug is van weggeweest, want op deze nieuwste worp wordt er serieus wat met de spreekwoordelijke spierballen gerold. Gooi bands als Hatebreed en Terror in de blender, voeg er wat Malevolence en een vleugje Nasty aan toe en je hebt prima recept om volledig los te gaan op deze Somewhere Between Life And Death.

De kracht van dit schijfje zit hem voornamelijk in de opbouw van iedere song, waarbij met de regelmaat van de klok gestaag toegewerkt wordt naar een climax, waarna vervolgens hondsbrutaal uitgehaald wordt met enkele breakdowns, die het begrip alle eer weten aan te doen. Ieder bandlid heeft duidelijk progressie gemaakt ten opzichte van 2015, gezien de relatief jonge leeftijd van deze heren kunnen we dan ook alleen maar hopen dat er nog genoeg rek zit op de progressiemarge. Iets waar ik alvast niet aan twijfel.

Toch is het voornamelijk frontman Ziggy Coertjens die boven zichzelf uitstijgt en gerust vergeleken mag worden met de grotere giganten uit het genre. Voeg daar nog een symbolisch artwork aan toe en je bekomt vanzelf een sterk eindresultaat, waarbij nummers als Redefine en Dirty Rat flink wat keet weten te schoppen.

Somewhere Between Life And Death is een plaat die iedere core-liefhebber ongelofelijk veel plezier zal bezorgen. Ondanks het feit dat dé hardcoretrots Hard Resistance er vorig jaar finaal de brui aan gaaf, levert Fatal Move het bewijs dat hardcore in België bijlange nog niet dood is.

Vanavond staat trouwens de officiële releaseparty op de agenda in Jeugdhuis Kaddisch (Schoten), waarbij Fatal Move extra ondersteuning krijgt van onder meer Bark en No Second Chance. Ideaal om de beentjes stevig los te gooien na een zware werkweek.

Tracklist:

 1. Cold And Relentless
 2. Redefine
 3. Make It Happen
 4. Circles
 5. Deaf, Dumb And Blind
 6. Dirty Rat
 7. Confronted
 8. The Way You Are
 9. Medusa
 10. Black Tuesday 
 11. Virtual World

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X