Nesqueek - The Silence Of Violence
Label: DIY
75
Bjorn Wielockx

[smart_review]

Een jaartje terug leerde ik de Belgische metalcore/hardcoreband Nesqueek kennen tijdens een kleinschalig optreden in De Rockkelder, een gezellig cafeetje in Balen. Het vijftal speelde er zijn derde show maar wisten wel elke aanwezige van z’n sokken te blazen. De chaos tussen brutale hardcore en melodische metal zette het cafeetje op zijn kop. De goesting waarmee Nesqueek op het kleine podiumpje stond was fenomenaal en overtuigde me om na het optreden de band te blijven volgen. Sinds vorige week ligt het eerste werk The Silence Of Violence in de rekken.

Eindelijk! Telkens wanneer ik mijn nodige portie Nesqueek nodig had, was ik verplicht om naar Youtube te surfen. Sinds enkele weken kan ik ook van deze prachtige Belgische band genieten op het werk of in de wagen. The Silence Of Violence bestaat uit de vier nummers welke terug te vinden zijn op het internet met daaraan toegevoegd één nieuwe track, genaamd Rope, een samenwerking met de Spaanse beatdownband Brothers Till We Die.

De nummers werden wat opgesmukt waardoor het allemaal wat “professioneler” klinkt. Knap werk, enkel bij Oakheart vind ik het eindresultaat minder ten opzichte van zijn demoversie. Het werd net wat te veel opgekrikt, waardoor het geheel wat van zijn power verliest. De sterkte van dit nummer was net de combinatie van de rauwe gitaarlijnen en de excentrieke vocal van Lander Van Herck. Laat er echter geen twijfel over bestaan, nog steeds is deze Oakheart een knaller van een track, welke live de boel zal laten ontploffen.

Net als Rope, de nagelnieuwe track op deze The Silence Of Violence. Deze track is zoals eerder aangehaald een samenwerking met de Spaanse beatdownband Brothers Till We Die. Samen met Oakheart mijn twee favoriete nummers. De beatdown zorgt voor nog meer contragewicht voor de melodische elementen, iets wat een leuk eindresultaat oplevert. Ik ben benieuwd hoe Nesqueek deze track gaat brengen wanneer de Spanjaarden aan het zonnen zijn aan de Costa Del Sol…

The Silence Of Violence is een aangenaam ep’tje geworden welke elke hardcoreliefhebber een kansje moet geven. Doordat Nesqueek buiten de gekende genregrenzen durft te wandelen, levert het een excentriek werkje op, eentje met voldoende eigenheid om verder op te bouwen. Hopelijk kruisen onze paden snel, want ik wil deze band graag nog eens aan het werk zien!

Tracklist:

  1. Equals
  2. Reunite
  3. 74
  4. Oakheart
  5. Rope

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X