Bloody Invasion - Zombie Society
Label: Kernkraftritter Records
Sebastiaan Schabon

Bloody Invasion is een band die tot op heden onbekend was voor mij. Niet geheel onlogisch, aangezien de release die nu besproken zal worden pas de eerste volwaardige studioplaat is van dit kwintet uit het Duitse Brandenburg. Ze spelen death metal en de eerste plaat heet Zombie Society. Of de band hiermee subtiel wijst op de digitale maatschappij waarin we leven waarin bijna iedereen constant naar een schermpje of smartphone zit te staren of dat ze hier andere zaken mee bedoelen, gaan we proberen te achterhalen door middel van een paar luisterbeurten.

Na wat wissels in de line-up heeft de band nu toch stabiliteit gevonden en dat merk je aan de vooruitgang ten opzichte van de EP die ze vier jaar eerder uitbrachten. De muziek zit veel beter in elkaar dan op die EP en de instrumenten zijn beter op elkaar ingespeeld. Bloodred Forest, om nu maar een track te noemen, weerspiegelt perfect de stijl van de band: death metal met een portie techniek in verwerkt. Veel blastbeats, duistere riffs en een zanglijn die heerlijk demonisch klinkt. Ze wisselen bijna moeiteloos van een trage strofe naar een snel refrein zonder de pedalen te verliezen. Alleen de overgang ertussen kan bij momenten verwarrend overkomen.

Neckbreaker is het hoogtepunt van de plaat. Is het niet qua technische elementen dan is het wel de kracht en energie die de muziek uitstraalt. In Chains is de laatste song van de acht die je op deze plaat terug kan vinden. Een mindere afsluiter, maar daarom niet minder goed. Het boeiende is er gewoon een beetje af, dat is alles.

Een echt pareltje kan je deze plaat niet noemen. Een slechte plaat kan je het ook niet noemen. Bloody Invasion laat met Zombie Society zien dat het heel wat potentieel bezit, maar dat er nog een hoop werk aan is om dat potentieel tot uiting te brengen.

Tracklist:

  1. Zombie Society
  2. Normal Course Of Life
  3. Bloodred Forest
  4. We Need Extinction
  5. Metropolis
  6. Neckbreaker
  7. Sickness
  8. In Chains

Bloody Invasion Facebook

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X