Eisberg - Few Will Remain
Label: BDHW Records
90
Bjorn Wielockx

Sinds enkele weken ligt de eerste langspeler van Eisberg in de rekken. De hardcoreband met leden uit zowel het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk als Luxemburg is binnen de scène een steeds groter wordende naam. In tegenstelling tot vele startende bands heeft Eisberg lak aan regeltjes en zogenaamde formules. Het levert een verfrissend eindresultaat op welke je na vanaf de eerste minuut zal weten te boeien. De debuutplaat Few Will Remain is een schot in de roos geworden, die zowel de oudere garde als de nieuwe stroming binnen het hardcoregenre zal overtuigen.Sinds 2009 is Eisenberg al aan het timmeren aan zijn weg naar de top. Toch is het pas zovele jaren later dat we de eerste langspeler voorgeschoteld krijgen. In 2010 verscheen de self-titled ep waardoor de band wat aan z’n livereputatie kon werken én de daarbij horende naambekendheid kon opdoen. Drie jaar later bracht het kwintet Eisberg Tape 2013 op de markt, waarop drie nieuwe nummers prijkten. Zo’n vijf jaar later is de eerste langspeler een feit en dat is een meesterwerkje geworden.

Fans van de eerste demo zullen nog steeds wild zijn van Few Will Remain, en toch is de band erin geslaagd om het geheel wat toegankelijker te maken voor “het grote publiek”. De vocal is wat minder rauw waardoor de teksten verstaanbaarder zijn geworden en de boodschap des te meer in de verf komt te staan. Patrick zorgt met z’n typische vocal nog vaak voor opschudding en weet net zoals op de vorige platen deze met genoeg karakter te brengen.

De typerend vocal in combinatie met de soms catchy gitaarlijnen leveren een groovy geheel op. Denk dan niet aan patseracts als Deez Nuts en kornuiten maar eerder aan geniale acts als Slope en Turnstile. Om deze plaat live over te brengen op een massa heeft de band naast tonnen energie ook een uitzinnige massa nodig. Few Will Remain nodigt gewoon uit om de beentjes en armen te strekken.

Voor zowat elke hardcoreliefhebber zal deze plaat een verrijking worden, luister is dus de boodschap voor hen. Of deze Few Will Remain ook de doorwinterde metalhead zal overtuigen betwijfel ik ten zeerste. Wanneer de band live ook weet te overtuigen, kan Eisberg een belangrijke speler worden, daar het duidelijk muziek maakt waar het zelf voor de volle 100 procent achter staat.

Tracklist:

  1. Enough Is Enough
  2. Out Of Torch
  3. Forced To Despise
  4. Moving On
  5. No Charge
  6. Never Cared
  7. Sealed Your Fate

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X