Autokrator - Hammer of the Heretics
Label: Krucyator Productions
21.1
Sebastiaan Schabon

Het Franse Autokrator bracht, toen ze nog maar net bestonden, stevige death metal. Anno 2018, vier jaar na hun ontstaan, zijn de heren er niet vies van om wat blackmetalelementen te verwerken in hun muziek. Ondertussen staat de albumteller op drie met het op 10 april verschenen Hammer of the Heretics. Benieuwd of het de moeite loont om je deze langspeler (vijf tracks) aan te schaffen? Lees dan zeker even verder.

We beginnen onze luisterbeurt met Against Flesh and Blood. Maar halverwege het nummer is mijn aandacht al langzaam aan het wegebben. Ongeorganiseerd, wanordelijk, een rommelboeltje,… Ik denk dat mijn mening over dit album nu al duidelijk is. De instrumenten zijn niet op elkaar afgestemd, de zang is amper te verstaan. En het wordt er niet bepaald beter op met de titeltrack Hammer of the Heretics. Hun eerste album, toen ze nog enkel death metal speelden, toonde een potentieel om het te maken in het genre. Echter is door de toevoeging van de blackmetalelementen het goede aan de muziek er af. Spijtig maar het is nu niet anders.

Deze langspeler (als je het zo al kan noemen doordat er maar vijf tracks op staan) zal de eindejaarslijsten niet halen. Misschien dat de doorwinterde death/blackmetalfan er wel wat aan zal hebben, maar als je een voorkeur hebt voor een van de twee genres ga je hier niets mee zijn.

Tracklist:

  1. Against Flesh and Blood
  2. Le Sang Impur
  3. Interlude
  4. Hammer of the Heretics
  5. Inquisitio – Denunciatio – Exceptio

Facebookpagina Autokrator

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X