Clench Your Fist - Repulsive Indulgence
95
Bjorn Wielockx

Clench Your Fist –  Repulsive Indulgence 500 mg beatdown / 30 mg rock en metal
Lees goed de hele review voordat u deze plaat gaat beluisteren, want er staat belangrijke informatie voor u in. Deze plaat is vrij te verkrijgen bij de lokale platenboer. Heeft u nog vragen na het lezen van deze review, neem dan contact op met de band of Amped-Up. Krijgt U last van de bijwerkingen die in deze bespreking staan? Goed zo!

Genoeg gelachen over naar de essentie. De knallende opvolger van debuutplaat Break The Jaw, die in 2015 verscheen, van de Genkse beatdownband Clench Your Fist: Repulsive Indulgence. Twee jaar terug ontving ik, ook in de zomer, de ep Threat Of Life. Hierop stonden vijf uitstekende nummers die het beatdowngenre wat meer karakter gaven. Ook op het tweede full-album weten de Limburgers innovatief uit de hoek te komen. Geen voorgekauwde kost maar elf nummers met elk zijn eigen karakter. Dit doet Clench Your Fist door niet krampachtig vast te houden aan de gekende formule, maar waar nodig eens buiten de genregrenzen te kleuren.

Veelal wordt het beatdowngenre gecombineerd met urbanmuziek, waardoor die mix allesbehalve origineel overkomt. De Belgen doen het op een andere manier, door hier en daar wat metal en rock te integreren. Voor de nieuwkomers in het genre zal het voor de nodige ademruimte zorgen, voor de die-hardfans geld het meer als een herkenningsfactor, waardoor je Clench Your Fist makkelijk uit de massa weet te plukken.

Het is niet zo dat de band de gekende waarde uit het oog heeft verloren. Nog steeds is Clench Your Fist een beatdownband pur sang, alleen eentje met voldoende eigenheid. Iets waarin de gemiddelde beatdownbands veelal te kort schieten. Wie de band live eens aan het werk wil zien, kan zich best voorzien van de nodige dosissen Dafalgan. De armen en benen zullen er duchtig in het rond zwieren…

Mijn persoonlijke favoriet op dit album is de eerder vrijgegeven track Look At Me, die je onderaan deze review kan terugvinden. Vanaf de eerste noot zit het spel op de wagen en kunnen de aanwezigen van jetje geven. Na zo’n anderhalve minuut explodeert heel de boel om vervolgens in een duistere sfeer neer te dalen. Je zou denken dat de band langzaam gaat uitbollen maar de breakdowns die Clench Your Fist nog voorzien heeft, gaan live de menigte in een bende beesten veranderen.

Repulsive Indulgence beconcurreert Love van Nasty qua “beste beatdownplaat” wat mij betreft. Alles klopt gewoon, wat een krachtige plaat. Iets meer dan 30 minuten weet Clench Your Fist je bij je strot te grijpen. Wanneer de laatste noten uit je boxen knallen, blijf je achter met een adrenalinekater. Niet bewegen tijdens het beluisteren van deze plaat zou verboden moeten zijn, waardoor deze plaat zich perfect leent voor je dagelijkse work-out. (Koldermosh) beatdown van een zeer hoog niveau!

Tracklist:

 1. Repulsive Indulgence
 2. Clear Confusion
 3. Look At Me
 4. You, Me, Destiny
 5. Storm Of Sickness
 6. Perceiving Hell (Creator Of Reality)
 7. War Machine
 8. Primal Exploitation
 9. Fictional Identity
 10. No One Will Do Anything For You
 11. Nothing Can Save Us (Broke By Design)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X