Ayreon line-up bekend voor Graspop
Bart Van Gestel

Het moet een van de concerten zijn waar we het hardst naar uitkijken op de Graspop Metal Meeting 2018: de exclusieve Ayreon-show. Na hun drievoudige passage na de zomer in de Tilburgse 013 was het uitkijken naar de artiestenline-up die op Graspop zal gaan verschijnen voor dit project. Wel, we kregen gisteren nieuws vanuit het Electric Castle

De onovertroffen concertreeks van het Ayreon Universe in de Tilburgse 013 krijgt, na een beeldrelease, opnieuw een live-staartje. De Graspop Metal Meeting wist Arjen Anthony Lucassen, het brein achter Ayreon en de vele andere projecten, te overhalen om met de hele Ayreon-productie present te tekenen op het festival.

Een van de eigenschappen van een uit het Lucassen-brein ontsproten idee is dat dit vraagt om bijdragen van veel steengoede artiesten. Hier bij Amped-Up waren we blij dat er een berichtje in onze mailbox belandde met de complete artiestenlijst van de Ayreon-show op vrijdag in de Marquee. Het zijn niet de minste, plus er zit een complete doch aangename verrassing bij van iemand die je niet meteen op een metalfestival verwacht.

Ayreon

Eerst de vocale ondersteuning. Zowel Simone Simons als Mark Jansen (beide Epica) zijn er bij. Grote verrassing én speciale gast: Barry Hay. Barry wie? Radar Love, When The Lady Smiles, Radar Love. Zeggen deze songs je niet iets? Golden Earring natuurlijk, de Nederlandse hitmachine die nog steeds regelmatig uitverkochte shows speelt. De karaktervolle stem van mijnheer Hay is ongetwijfeld een unieke toevoeging aan het Ayreon-concept.

Ook de ‘vaste’ artiesten uit de Lucassen-stal zijn er bij:

 • Tom Englund (Evergrey)
 • Damian Wilson (Headspace)
 • Tommy Karevik (Kamelot)
 • Mike Mills (Toehider)
 • Anneke van Giersbergen (The Gathering, The SirensVUUR,…)
 • Marcela Bovio (Stream of Passion)
 • Irene Jansen (zusje van Floor (Nightwish), en eveneens toptalent)
 • Robert Soeterboek (Star One),
 • John ‘Jaycee’ Cuijpers (Praying Mantis)
 • Maggy Luyten (Nightmare)
 • Lisette van den Berg (Scarlet Stories)

Zonder instrumentale ondersteuning is deze bucketlist onwaardig. Het Marquee-podium zal zelden zo vol toptalent staan als op vrijdagavond om vijf over elf. Ook deze heren en dames zullen Ayreon muzikaal mee ondersteunen:

 • Ed Warby (drums)
 • Johan van Stratum (bas)
 • Marcel Coenen (lead gitaar)
 • Ferry Duijsens (gitaar)
 • Joost van den Broek (toetsen)
 • Ben Mathot (viool)
 • Jeroen Goossens (blaasinstrumenten)
 • Maaike Peterse (cello)

De marquee gaat veel en veel te klein zijn. Wees er op tijd bij dus, een verwittigd metalhead is er twee waard. Het zal een uur en een kwart genieten blazen zijn van de grootmeester ui de progrock. De heer Arjen Lucassen zelf zal ook ongetwijfeld een paar songs meespelen. Met een beetje zin en geluk doen ze er misschien ook een paar Star One-krakers bij.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X