Bart Van Gestel

Als reviewer kan je af en toe eens bucketlist-gewijs te werk gaan. Waarom dan niet eens een nieuw album bespreken van een band die niet meer bestaat. U leest het goed, maar toch doe ik hier nog niet helemaal uit de doeken hoe het verhaal werkelijk in de haak zit.

Deathgod Messiah is, of beter gezegd was, een Amerikaanse deathmetalband uit de staat Massachusetts. De band was actief van 2009 tot 2013 en bracht in die tijd één demo en een ep uit. De obscuriteit van beide releases (op cassette en zelfgebrande cd’s) zijn een ware rariteit en mits een beetje zoekwerk nog wel ergens te krijgen. De band bleek dan ook oprecht blij met het voorstel van Ascension Monuments Media om beide releases in een deftige release beschikbaar te maken. Uit dit idee is Abomination Chants From Beyond The Grave geboren.

De elf songs (plus een vullertje) die door de band ooit uitgebracht zijn worden op deze compilatie in omgekeerde volgorde van verschijnen uitgebracht. De eerste zes songs zijn van Phallic Flagellation (swaffelen anyone?) met voorop de titelsong zijn in aanvaardbare kwaliteit te beluisteren. De enerverende intro van het eerste nummer zet meteen de toon voor de loodzware doomachtige blackened death metal. De door priestergezangen begeleide pijnkreten gaan naadloos over in de lompe en stampende riffs van gitarist en zanger Kinslayer. Ook zorgt hij voor de met keelslijm overgoten schorheid die overheerst doorheen alle songs.

Deel twee van het werk is voorbehouden voor Basterd Christ, de demo die de band op cassette wist op te nemen en destijds onder de lokale geïnteresseerden te verdelen. De geluidswaliteit is bij deze laatste vijf songs beduidend minder. Een logisch gevolg omwille van de mastering van tape.

Deathgod Messiah zorgde indertijd voor een ontheiligde interpretatie van black metal, die een welkome en zeer nodige materialisatie werd in een tijd waarin nogal ‘veilige’, politiek correcte black metal schering en inslag leek te zijn.

Abomination Chants From Beyond The Grave is dus geen compleet nieuw album van een band die op pensioen is, doch wel een fijn verzameld werk voor de die-hard collectors onder ons. Om deze reden – en uit respect – geven we dan ook geen quotering voor deze release.

Tracklist:

 1. Phallic Flagellation
 2. Like Father, Like Son
 3. God Is Dead, Death Is God
 4. The World Of The Law
 5. Gilded Coffin
 6. Blasphemous Suicide
 7. Outro
 8. The Seventh Command
 9. Bastard Christ
 10. Sexual Violence
 11. Cursing The Heaven’s
 12. D.G.M.

Deathgod Messiah (foto Facebook)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X