Tom Moons

Het Amerikaanse Spacetrucker is een relatief nieuwe naam in het stonercircuit, maar weet toch geleidelijk aan zijn faam uit te breiden. De stijl van de band valt het beste te vergelijken met die van het grote Fu Manchu, een band die ook wordt geciteerd als grootste invloed. Hopelijk is deze ep niet gewoon een slecht afkooksel van voorgenoemde band.

Met New Pubes als eerste nummer weet de band al direct de aandacht van de luisteraar te grijpen: vettige gitaarriffs, groovende baslijnen, goede vocals… Spijtig wordt deze goede trend niet direct verdergezet op de rest van het album. Het tempo wordt vrijwel onmiddellijk al vertraagd met een instrumentaal nummer met weinig om het lijf, Giza. De band weet de draad pas terug op te pikken tegen het nummer Science of Us, wat gelukkig niet het laatste nummer van de plaat is.

Als eerste ep kan dit al zeker tellen, indien Spacetrucker de trend van New Pubes en de laatste drie nummers weet voort te zetten op de volgende release zullen ze groot succes kennen onder de stonerfans. Onthoud de naam alvast!

 

Launch Sequence by Spacetrucker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X