Bart Van Gestel

Where Hatred Dwells And Darkness Reigns van het Zweedse Zornheym is voor mij persoonlijk het meest geanticipeerde album van 2017. De plaat stond behoorlijk lang in de steigers, maar het resultaat mag er zijn.

Zowat een jaar geleden berichtten we op Amped-Up over het verschijnen van een paar singles die, ondanks het feit dat we daar normaal gezien niet meteen van wakker liggen, niet onopgemerkt bleven. Dit kwam door de hoge kwaliteit van het materiaal enerzijds, en de onbekende bandnaam Zornheym.

Zornheym bestaat uit leden van bands als Devian, Diabolical, Facebreaker en als grootste naam Dark Funeral. Deze laatste bandnaam wekte onze interesse, plus de melding dat het materiaal in kwestie voer was voor fans van Dimmu Borgir, King Diamond of Dissection.

Een jaar hebben we er uitgekeken naar deze release, half september was het dan eindelijk zo ver. En of we op onze wenken bediend werden. De plaat staat vol met symfonische black metal parels van het allerhoogste niveau. Bijkomend voordeel van het materiaal is dat de songs erg verhalend voor de dag komen. Dit maakt het geheel erg makkelijk te volgen, in tegenstelling tot vele andere releases uit het genre.

Where Hatred Dwells And Darkness Reigns is een conceptplaat welke handelt over het reilen en zeilen in een – clichématige – psychiatrische instelling zoals we deze kennen uit menig horrorfilm. Op eerste zicht een mak verhaaltje, maar de manier waarop het deze keer verkocht wordt, is wel bijzonder te noemen. De bedoeling is om, naast het album, ook een heuse comic strip uit te brengen, die de plaat wat extra visuele en verhalende ondersteuning biedt.

Van links naar rechts: Scucca (gitaren), Zorn (gitaren), Bendler (zang), Angst (drums)

De muziek zelf is gewoonweg fantastisch. Er is op geen euro gekeken bij de productie. Zo hebben ze zelfs gezorgd voor een zangkoor en een strijkorkest. De gitaar en drumpartijen zijn met de grootste precisie ingespeeld. Alles klinkt kristalhelder. Er valt gewoonweg niks aan te merken op de eindmix. Ondergetekende is benieuwd of ze deze hoogstaande kwaliteit naar het podium kunnen vertalen. Je zou bijna kunnen zeggen dat het vanaf hier alleen maar in dalende lijn kan gaan. Er zijn tourplannen, maar er is vooralsnog geen datum bekend voor de Lage Landen. Spoor de band gerust aan via de sociale media om naar hier af te zakken voor een liveshow, zou ik zeggen.

Met Zornheym is er een waardige opvolger opgestaan voor een band als Dimmu Borgir (benieuwd of daar ooit nog schot in de zaak komt wat betreft de nieuwe plaat). Wacht daar niet langer op, luister gewoon naar Where Hatred Dwells And Darkness Reigns en besef dat het heus nog net iets beter kan.

Tracklist:

  1. The Opposed
  2. Subjugation Of The Cellist
  3. A Silent God
  4. Prologue To A Hypnosis
  5. Trifecta Of Horrors
  6. And The Darkness Came Swiftly
  7. Whom The Nights Brings
  8. Decessit Vita Patris
  9. Hestia

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X