Bjorn Wielockx

Met One Life All-In is de hardcorewereld weer een beloftevolle band rijker. Niet alleen zijn de namen binnen de band allemaal bekende uit gevestigde waarden als The Spudmonsters, Seekers Of The Truth en Benighted. Daarnaast is de internationale pers helemaal fan, wat zich vertaald in lovende commentaren. Ook wij van Amped-Up ontvingen een promoschijfje en waren benieuwd naar de kracht van deze “superband”.

Op het eerste werkje van de Fransen/Amerikanen is een verfrissende sound te horen. Eentje die zowel de old school hardcoreliefhebber zal aanspreken, maar ook de metalliefhebbers, punkers en rockers zullen niet onberoerd blijven. One Life All-In combineert de agressie van een Biohazard met het melodische van Disturbed en Avenged Sevenfold. Ook de Amerikaanse punkers van The Offspring zijn duidelijk een bron van inspiratie. Het zorgt voor een fijne afwisseling, maar vooral voor een unieke sound.

Zoals het vaak het geval is verliezen de Amerikanen/Fransen wat power doordat ze zich niet vasthouden aan de oerformule. Het oogt allemaal wat toegankelijker en wat professioneler, maar de ware hardcorespirit zit nog altijd in de muziek. Ignite is nog zo’n band, zij hebben het met toegankelijkere vorm van hardcore ver weten te schoppen. Ook One Life All-In kan zo’n klepper worden, al moeten ze dan wel over hun hardheid blijven waken. Voordat je het weet ben je één van de rockbands waar niemand echt wakker meer van ligt.

De sound, die terug te vinden is op het eerste werkje The A7 Session, heeft iets unieks, waardoor je al snel valt voor de aanstekelijke muziek. Als je de plaat al wat beter kent, neemt de agressie, die in eerste instantie wat was weggeëbd, weer wat toe. De catchy sound, die me eerst zo stoorde, zorgt voor de gewenste vernieuwing, waardoor we nog van deze mannen gaan horen. Een geslaagde debuutplaat van One Life All-In.

Tracklist:

  1. Intro
  2. All-In
  3. Walk Away
  4. Don’t Give Up
  5. Won’t Die With Regrets
  6. Beats The Daylights Outta Me
  7. Change

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X