Bjorn Wielockx

Door het succes van festivals als Ieperfest en Groezrock leeft het hardcoregenre meer dan ooit in onze contreien. De H8000-scene is de laatste jaren weer serieus aan het boomen door het succes van verschillende lokale bands. Één van die bands zijn Minded Fury uit Zwevegem. Afgelopen zomer mochten zij de Thunderdome van Ieperfest op dag twee openen en dat doe/mag je niet zomaar. Sinds 30 september ligt de eerste plaat getiteld Remain/Sustain in de rekken.

Eind 2015 bracht de band met Exhausted de eerste demo op de markt. Deze kan je trouwens gratis downloaden op hun bandcamp; gewoon doen zou ik zeggen. De pure sound die hierop terug te vinden was, blijft behouden alleen heeft de band wat meer diepgang gezocht én gevonden.

Daar op zijn eerste schijfje een authentieke hardcoreband terug te vinden was, heeft de band nu meer registers opengetrokken. Nog steeds blijft de hardcore pertinent op de voorgrond aanwezig, maar hier en daar kleurt de band wat buiten de lijntjes. Niet in die mate dat het geheel fel verzwakt, maar het zorgt voor een diverse sound die ook bij sommige metalliefhebbers voor de nodige adrenaline zal zorgen.

De agressie is nog steeds van hetzelfde kaliber enkel het echt chaotische heeft wat plaats moeten maken voor wat meer orde en structuur. De breakdowns die ze voorzien veroorzaken immers al genoeg chaos. Ook de vocal van Ewout zorgt voor de nodige wanorde. Verwacht je aan een pure vocal geen gefinetunde rotzooi.

Minded Fury heeft een oprechte sound gevonden die technisch van een zeer hoogstaand niveau is. Het geheel doet me wat denken aan een mix tussen de genialiteit van From Autumn To Ashes  en de puurheid van Poison The Well.

Als eerste album kan deze Remain/Sustain zeker tellen. Als hardcoreliefhebber wisten ze me vanaf de eerste seconde te boeien en dat deden ze zonder moeite een heel album lang. De puurheid die de band zo uitstraalt zorgt voor de gewenste drift die dezer dagen in de scène minder en minder aanwezig is. Dit is duidelijk geen bandwerk (!), maar een album met de nodige passie en liefde, eentje voor en door fans van het genre.

Tracklist:

  1. Deceit
  2. Empathy
  3. Remain/Sustain
  4. Infinite
  5. Friction
  6. Deliver
  7. Engraved
  8. Deadlocked
  9. Revolve
  10. Bitter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X