Tom Moons

Twee jaar geleden verscheen het laatste album van Stick to Your Guns, Disobedient. Alhoewel het enorm goed onthaald werd, begon de oudere fanbasis toch wel wat te morren, je hoorde vooral terugkomen dat de band te soft begon te worden en teveel cleane zang gebruikte voor het genre. Vorig jaar snoerde de band echter alle criticasters de mond met de wonderbare Better Ash Than Dust EP. Kunnen ze deze terugkeer naar vorm bewijzen met True View?

Jazeker! Stick to Your Guns keert met True View terug naar de gloriedagen van The Hope Division en Diamond, maar laat echter niet alle elementen van Disobedient achterwege. Vanaf de eerste breakdown tijdens 3 Feet From Peace weet je direct dat het goed zit en dat de band zeker niet zal teleurstellen.

Met de eerder al gereleasete singles The Sun, The Moon,The Truth, “Penance of Self” en Married to the Noise die de intro opvolgen vertrekt de plaat enorm goed en probeert men om op het niveau van Diamond te geraken. Door onderweg enkele steekjes te laten vallen bij nummers als 56 of Owed Nothing is het eerder een geval van net niet. Alhoewel zelfs de “slechtste” nummers van uitzonderlijke makelij zijn, zal de plaat nooit Diamond kunnen evenaren.

Als je houdt van beukende hardcore met een melodische insteek en een positieve boodschap, dan is True View de plaat voor jou! Stick to Your Guns bewijst dat ze haar plaats aan de top van de hardcorescene verdient en er nog lang wil blijven staan. Hopelijk bevallen de nieuwe nummers live even goed als op plaat volgende maand wanneer ze optreden in de Ancienne Belgique in Brussel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X