Bjorn Wielockx

Als er één band is die me nog nooit heeft teleurgesteld dan is het wel Enter Shikari. Al vanaf zijn eerste plaat Take To The Skies weet de band me telkens weer aangenaam te verrassen.  In de lente van dit jaar zorgden ze wat mij betreft voor de beste show van de band én de beste die ik dit jaar al heb mogen meemaken. Wanneer ik enkele weken terug vernam dat ze eind september met alweer het vijfde album op de proppen zouden komen, kon ik niet meer wachten tot de release. Enkele dagen terug ontvingen wij van Amped-Up een link waar we het nieuwste album integraal konden beluisteren.

Enkele dagen voordat ik het album effectief mocht beluisteren had ik met een collega nog wat gebabbeld over de release. De liedjes die de band op de wereld had losgelaten waren zeker niet slecht, maar miste wat meer power om echt outstanding te zijn. Ik vertelde mijn kameraad nog dat Enter Shikari nooit zou teleurstellen. Maar wat erop deze The Spark staat had ik toch niet zien aankomen.

De agressie van de hardcore die het popperige elektronische geheel wat toegankelijker maakte voor de liefhebbers van de zwaardere genres, worden op dit nieuwste album vergeten. Enter Shikari doet wat ik vanaf het eerste album voorspelde, maar na de vier albums die de band op de markt had gebracht helemaal had uitgesloten. Ze kiezen vol voor de commerciële kaart, wat ik echt vreselijk vind.

Versta me niet verkeerd, de nummers op deze The Spark zijn zeker niet slecht maar als liefhebber van het eerste uur mis ik duidelijk energie. Zoals we gewend zijn van Enter Shikari staan er enkele chansons op die een zaal/stadium in vuur en vlam zullen zetten. Misschien dat ze het live met wat meer power zullen brengen. Hoe dan ook zal ik de volgende passage van Enter Shikari in België niet missen.

The Spark is een album waar ze bij Studio Brussel van zullen smullen. Voor mij persoonlijk zal het een album zijn om snel te vergeten, al ben ik er me van bewust dat een groot deel van het publiek van Enter Shikari deze stap zeker zal appreciëren.

Tracklist:

 1. The Spark
 2. The Sights
 3. Live Outside
 4. Take My Country Back
 5. Airfield
 6. Rabble Rouser
 7. Shinrin-Yoku
 8. Undercover Agents
 9. The Revolt Of The Atoms
 10. An Ode To Lost Jigsaw Pieces
 11. The Embers

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X