Evil Or Die Fest 2017 : Preview
Bart Vereecke

Wanneer de grote storm wat geluwd is en de festivalzomer op zijn einde loopt, kunnen we stilaan uitkijken naar de elfde editie van Evil Or Die Fest. Metalfans kunnen zich halfweg oktober in grote getallen richting het Kerelsplein begeven, want met een mix van Belgisch talent en headliner Primal Fear komt de organisatie van dit sympathieke festival alweer met een schitterende affiche opdagen. Wij namen vooraf alvast eens een kijkje wat er ons zoal te wachten staat tijdens deze tweedaagse.

Op vrijdag krijgen we traditiegetrouw een selectie van de betere hardcore, en dat is dit jaar niet anders. Hold The Crown, die in november samen met Pro-Pain het podium mag vullen in Roeselare, krijgt dit jaar de eer om Evil Or Die Fest op gang te trappen. Hierna zal het Zwevegemse Minded Fury het vuur van de H8OOO scene wat komen aanwakkeren.
Daarna mag organisator Dieter Willem zijn gitaar oppakken voor een optreden met zijn band, Crowsview.

Er staat deze avond ook wat internationaal geweld op de planken. De Londense bands 50 Caliber en Bun Dem Out zijn momenteel samen op tour op het Europese vasteland en maken ook in Roeselare een tussenstop om ons op een stevige portie London Black-Up Hardcore te trakteren. Met Bun Dem Out krijgen we meteen ook Pierre Pelbu (Knuckledust, Beat Down Fury) op het podium.

Nog meer buitenlands geweld krijgen we in de naam van L’Esprit Du Clan. Dit gezelschap onder leiding van Yann Le Corre, afkomstig uit Saint-Denis, kwam vorig jaar nog met zijn nieuwste langspeler Chapitre VI aankloppen. Nu mogen ze hiermee ook het Kerelsplein in brand steken. Vervolgens is het uitkijken naar de Belgisch/Nederlandse samenwerking Angel Crew. Met ex-leden van bands als Backfire, Pro-Pain en Length Of Time staat hiermee een pak ervaring op de planken.
Afsluiten doen we met een 20th anniversary show van het Brusselse Arkangel. Wie de voorbije jaren reeds te gast was op Evil Or Die herinnert zich vast en zeker nog de passage in 2015. Dit kunstje mogen deze heren dus nog eens komen overdoen.

Op zaterdag 14 oktober bewandelen we geheel andere paden met een affiche om u tegen te zeggen.
Als opener van de dag krijgen we een streepje blackened death metal van eigen bodem van de hand van Nil Miserans. Na een ijzersterke debuutplaat mocht deze band, waarvan leden hun strepen verdienden binnen bands als Omerta, Rafflesia, Thurisaz en All Above Hate, deze zomer nog aantreden op Ieper Hardcore Fest.

Nog meer plaatselijk talent krijgen we met het Ieperse Deconsecrate. Een mix van metalcore met blackened death metal  invloeden is wat ons hier te wachten staat.
Geheel andere koek krijgen we met Mr. Myst. Met een scheut glam rock die zijn oorsprong vindt aan de Oostendse kustlijn mogen we ons verwachten aan een flinke dosis rock ’n roll die voor de nodige sfeer en ambiance kan zorgen. Afwachten of ze in Roeselare het recordaantal boobflashes tijdens het optreden van Steel Panther op Graspop weten te verbreken.
Ook een lading brutale death metal staat ons te wachten, van niemand minder dan Fractured Insanity. Pas terug van een mini-tour in het spoor van Memoriam komt deze band nog een keer het schitterende Man Made Hell door onze strot rammen.

Op een affiche die bol staat van de variatie prijkt ook de stilaan gevestigde waarde Fields Of Troy die garant staat voor een sterk staaltje stevige rock.
Als er één Belgische metalband is die alles in huis heeft om het te gaan maken, is het misschien wel Reject The Sickness. Na een passage op Graspop Metal Meeting deze zomer, mag het Kerelsplein zich opmaken voor de komst van dit Gentse vijftal.
Thurisaz zorgt voor een mooi vervolg, want tijdens deze tweede doortocht op Evil Or Die speelt de band een 20th anniversary show.

Daarna krijgen we power metal om van te snoepen, met als eerste Belgische trots Ostrogoth.
En dan moet de absolute headliner van dit festival nog volgen, want niemand minder dan de Duitsers van Primal Fear sluiten deze editie van Evil Or Die Fest af. En dat doet de band in stijl, met een best of set die de afgelopen twintig dienstjaren samenvat.
Vorig jaar mocht de organisatie het bordje ‘Sold Out’ bovenhalen. Het lijkt erop dat dit met deze affiche dan ook probleemloos herhaald zal worden.

Wie dit net als ons niet wil missen kan een online ticket bestellen via evilordie@hotmail.com of er eentje aanschaffen in een van volgende verkooppunten: Popcenter (Kortrijk) – Topdisc (Torhout) – De Verlichte Geest & Key Music (Roeselare) – Tatooshop Kingpin (Brugge) – Compactcenter & Twilight (Oostende)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X