Jurgen Callens

In sleazemiddens wist de Amerikaanse band Kickin Valentina al zieltjes te winnen. Het viertal uit Atlanta, dat opgericht werd in 2013, wist met het debuut Super Atomic uit 2015 al zijn stempel op de kaart te zetten en breidde zijn populariteit in de States en Europa door intensief te touren alleen maar uit. Op 11 augustus releasen de heren hun lang verwachte tweede album Imaginary Creatures via het Mighty Music label, dat op hardrockgebied zelden teleurstelt. Wij waren benieuwd of deze hardrockers in staat waren om dingen te laten swingen als een spreekwoordelijke tiet en luisterden aandachtig naar de tien nieuwe songs.

Het eerste wat ons opvalt aan het nieuwe album is de sterke productie van de plaat. Alles klinkt massief en tot in de puntjes. De band werkte dan ook met de gekende producer en knoppenman Andy Reilly, die hiervoor wat pluimen op zijn hoed mag steken. Imaginary Creatures opent met het prima sleazy rockende Eyes, dat bol staat van de vettige riffs, jankende solo’s en voorzien is van de sterke schuurpapieren vocalen van zanger Joe Edwards, die me soms wat herinneren aan die van Jeff Keith bij het legendarische Tesla. De songs rocken en liggen goed in het gehoor en zullen gretig opgepikt worden door de Sunset Strip frequenterende hardrockliefhebbers, maar zullen ook in bikermiddens graag gehoord worden. Songs als Turns Me On en Devil’s Hand dienen perfect om daar luidkeels meegezongen te worden. Je ruikt de sfeer van de bars en ziet de feestende zwijntjes al hun potten bier tegen elkaar klinken. Om nog niet te denken aan het vrouwelijk schoon dat hierop ongetwijfeld ook los zal gaan. Voor Wrong Way circuleert er een video, zodat je je een aardig beeld kan vormen van wat je kan verwachten. Deze song staat wel niet op dit album, maar hetgeen je daarop hoort, hoor je nu in nog betere songs. Elk nummer heeft wel iets aanstekelijks en draagt veel attitude met zich mee. Ook bluesinvloeden zijn nooit veraf en maken hiermee de mix compleet. Ook op rustige passages als Crazy komt het talent van de zanger tot uiting. De song doet me wat denken aan iets wat Guns ‘n’ Roses  zou kunnen geschreven hebben. Ook de navolgende songs stellen nooit teleur en zijn staaltjes van klasse. Burnin’ Love is een verrassend goede coverversie van het Elvis Presleynummer en met de afsluitende titelsong, die heel veel melodie bevat, zetten de partyrockers de kers helemaal op de taart.

Imaginary Creatures is zonder meer één van de sterkere sleaze releases die we de laatste tijd mochten aanhoren. Dit is muziek die je niet stil kan laten zitten en tot veel feestjes zal leiden. In het najaar is Kickin Valentina op tour in Europa, waarbij ze in september onder meer De Verlichte Geest in Roeselare aandoen. Ga dat zien, zouden wij zeggen!

Tracklist:

  1. Eyes
  2. Turns Me On
  3. Devil’s Hand
  4. Eat ‘N Run
  5. Crazy
  6. Street
  7. Roll Ya One
  8. Heartbreak
  9. Burnin’ Love
  10. Imaginary Creatures

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X